“Ik breng heel veel ervaring mee naar de club.”

“Ik was tijdens corona gestopt als trainer. Mijn vader kreeg het heel zwaar te pakken en het leek erop dat we lang voor hem moesten zorgen. Dat doen mijn zus en ik dan ook, al betekende het dat ik niet naar een nieuwe club op zoek kon. Het herstel ging ineens sneller dan gevreesd en gelukkig zocht vv Nieuwerkerk een trainer voor de JO17-1. Precies een club voor mij, een club met beschaafde leden om het netjes te zeggen. En ook een club met veel mogelijkheden en ruimte om te groeien. Ik kon meteen instromen bij mijn groep omdat de JO16-1 geen trainer meer had. Dat werden zware maanden.”

Micha Voermans (36) is de enthousiaste en zeer betrokken trainer van de JO17-1. “Er zat totaal geen structuur en hiërarchie in de groep. Ik stond er ook alleen voor. Ik bespreek dat soort dingen met de groep en zij adviseerden dat hun oud-trainer Marcel Hendriks erbij moest komen. Timo Houkes groeide uit tot de onbetwiste aanvoerder van de groep en zo kregen Marcel, Timo en ik de boel aan de gang. Op zaterdag tenminste, als dan het fluitsignaal ging vlogen we erop. We werden twee keer kampioen en brachten JO17-1 naar de 6e divisie. Maar het principe ‘Je speelt zoals je traint’, dat ging niet op. Drie keer in de week was het hard werken om de jongens goed te laten trainen. Dat zei ik ook vaak tegen ouders, het lijkt allemaal leuk, want jullie zien alleen de zaterdag.”

Micha Voermans: De ambitie is om de derde schaal op rij te halen en enkele jongens klaar te stomen voor Nieuwerkerk 1 of een BVO.”

“Ik ben op mijn 18e trainer geworden bij mijn eerste clubje Simonshaven bij Spijkenisse. Als speler had ik lang het niveau niet, maar als trainer droomde ik er toen al van om proftrainer te worden. Ik had op het CIOS mijn trainerspapieren gehaald en begon met een vriend bij de C2. Ik had de beste papieren van alle trainers op de club en trainde het laagste elftal. Als trainer heb ik veel clubs gezien, grote clubs ook, zoals SHO, Nieuwenhoorn, SC Feyenoord, SVV en Slikkerveer. Trainer van Feyenoord zijn, dat had wel wat. Het was de sportclub, maar overal werden we ontvangen alsof we het grote Feyenoord waren. Toch ging ik daar weg, de vriendjespolitiek stond me tegen.”

“Ik breng veel ervaring mee naar de club. Ik train al 18 jaar teams tussen JO13-1 en JO17-1, dan leer je veel. Bijvoorbeeld dat je vanaf dag 1 duidelijk moet zijn welke discipline je verlangt. Ik heb één keer de fout gemaakt om de kat uit de boom te kijken en dan krijg je het niet meer omgedraaid. Ik heb ook geleerd om altijd de aanvoerders in een team zorgvuldig te kiezen en ze overal bij te betrekken. Zij kunnen vertalen wat ik wil en mij vertellen wat er leeft in de groep en bij ouders. Met de aanvoerders in dit seizoen Koen, Renso en Imrane heb ik samen met mijn assistent Charl en de teammanager een app-groep waarin we van alles bespreken. We hebben zo ook versterkingen gehaald die bij XerxesDZB en Capelle speelden. We deelden met elkaar op welke posities we spelers zochten en toen gingen die jongens hun netwerk gebruiken. Zij kennen ze van school. Nieuwe spelers mocht alleen bij ons blijven, als we het er allemaal over eens waren dat ze beter waren dan jongens die er al waren. Zo hebben we weer een topteam dit jaar. De ambitie is om de derde schaal op rij te halen en enkele jongens klaar te stomen voor Nieuwerkerk 1 of een BVO.”

Van Wijngaarden