“Ik ben een people manager”

Ron Luijten

“Vorig seizoen was natuurlijk fantastisch. We hadden een geweldige groep met een prima staf, maar er lag ook druk op. Het “vlaggenschip” ging van de zondag naar de zaterdag en gelukkig kwamen spelers zoals o.a Bart, Remco, Sander en Menno over van zondag 1.  Al vroeg in de competitie verloren we bij Gouderak; een wake up-call. Vanaf dat moment hebben we geen wedstrijd meer verloren en kwamen we in een flow. Het kampioensfeest voor Zaterdag 1 en 2 was een geweldige beloning voor het bestuur, supporters, ons als staf en de hele club.”

Ron Luijten (51) staat als het aan hem ligt nog jaren voor de groep. Hij is hoofdtrainer van Zaterdag 1, dat de weg omhoog zoekt in het zaterdagvoetbal. “Ik werkte jarenlang als (jeugd)trainer bij vv Nieuwerkerk tot Sparta (amateurtak) me benaderde om het prestatievoetbal daar nieuw leven in te blazen. Er was helemaal niets. We hebben een compleet nieuwe staf gezocht en spelers met een Sparta-achtergrond naar de club gehaald. We beleefden drie mooie jaren, waarin we van de 4e naar de 2e klasse promoveerden. Dit hoop ik ook bij Nieuwerkerk te bewerkstelligen. We nu zijn twee jaar bezig en hebben al grote stappen gezet.”

De roots van de Bergschenhoeker liggen bij Sparta. Vanaf zijn 5e jaar speelt hij daar en hij haalt het betaalde voetbal. “Geweldig dat ik dat heb mogen meemaken. Als ventje van 18 stond ik rechtsback in een team met Michel Valke, Edwin Vurens, Peter Houtman en René van der Gijp. Ik was een harde werker, ondergeschikt aan de vedetten en het team. Zo ben ik nog steeds. Ik speelde ook nog twee jaar bij Haarlem met o.a. Piet Keur en Barry van Galen. In die jaren brak ik twee keer mijn been. Als je dan geen topspeler bent, krijg je geen nieuw contract en is je carrière voorbij. Ik heb daarna nog wel jaren in de “top” van het amateurvoetbal gespeeld.”

“Na mijn actieve voetbal loopbaan werd ik jeugdtrainer in de betaalde tak bij Sparta, maar ik was anders dan andere trainers. Ik stond meer tussen de ouders en dat leverde wel eens discussies op. Toen Rob Kiebert, de Hoofd Jeugdopleidingen en mijn steun, verongelukte, werd ik nieuwsgierig naar wat anders buiten Sparta en ben ik bij Nieuwerkerk begonnen als trainer van de B1. De vader van Philippe den Hartog, Peter, speelde hier een grote rol in, door mij in contact te brengen met Hans Jeroense. Philippe kwam met mij mee terug naar Nieuwerkerk. Ik trainde in die jaren diverse topelftallen, zowel de B1, A1 met vele spelers die nu nog op de velden bij Nieuwerkerk rond lopen. Tot dat Sparta me belde voor het avontuur op de zaterdag.”

“Ik ben blij dat ik terug ben en met Nieuwerkerk aan dit zeer mooie project mag werken. Nieuwerkerk is mijn club geworden. We hebben mooie plannen en doelen en kunnen nog vele stappen zetten. Mijn zoon, Giovanni, keept in de JO14-1 van TOGB in de 2e divisie. Dat is een niveau dat Nieuwerkerk ook moet kunnen halen met de jeugd in de toekomst, want Nieuwerkerk doet in potentie niets onder voor TOGB. Met Zaterdag 1 hebben we voor dit jaar het doel om in de top 4 te eindigen. Velen verwachten dat we wel weer even kampioen worden, maar er zijn echt wel meer hele goede ploegen. We willen op een stabiele manier met vele Nieuwerkerkse spelers naar de 2e klasse en later 1e klasse. Ik ben een peoplemanager die er voor mijn staf en spelers zal zijn tezamen met de rest van de vereniging. We gaan ervoor!”

One Reply to ““Ik ben een people manager””