“Het is mijn doel om jongens langer te laten voetballen.”

Ben Bavius

“Mijn zoon Boy begon met voetballen in de D12. Hij ging al snel van de wachtlijst, toen Kai Stout zijn enkel brak. Vanaf zijn geboorte heeft hij een hartafwijking, zijn groei en ontwikkeling blijven daarom achter. Voetbal is alles voor Boy. Fifa natuurlijk en hij kijkt vrijwel iedere wedstrijd. Logisch dat hij op voetbal wilde. We moeten hem wel in de gaten houden, dus zijn wij er iedere wedstrijd bij. Er was geen continuïteit in de begeleiding van de D12; na enkele weken deed ik de trainingen en de coaching. Ik ben nu al een jaar of zes trainer/coach van het team van Boy.”

Ben Bavius (48) groeide op in Zoetermeer. “Ik keepte op hoog niveau bij DSO, tot ik op mijn brommer werd aangereden. Mijn bovenbeen was verbrijzeld. Ik voetbalde twee jaar niet, daarna had ik altijd angst voor mijn been. Keepen zat er niet meer in. Ik ontmoette mijn vrouw in La Baraque en onze relatie bracht me naar Nieuwerkerk. Daar woon ik nu 28 jaar.”

“Boy speelt altijd in het laagste team. Hij is blij dat hij twee keer in de wedstrijd tien minuten mee kan doen. Bij het team horen, dat is nog belangrijker voor hem. Het is mooi om te zien hoe iedereen hem accepteert. We verliezen vaak en ook meestal met grote cijfers. Pas in de winterstop weet de KNVB de minste teams bij elkaar in een poule te krijgen en dan spelen we leuke wedstrijden en winnen we soms. Het is maar goed dat ik voor ADO ben, dan heb je al op jonge leeftijd geleerd dat winnen niet vanzelfsprekend is.”

“Het is mijn doel om jongens langer te laten voetballen. Voorzichtig dromen Boy, ik en andere teamgenoten al van de senioren, dan kan ik samen met ze in een team voetballen. Ook vecht ik voor goede faciliteiten. Jongens kijken naar het verschil tussen selectie en recreatieteams. Dit jaar hebben we een goed trainingsveld, maar de jaren ervoor stonden we ’s winters in de blubber op het gras achter de tribune of in de zandbak bij het zwembad. Of we krijgen een wedstrijd op veld 2, het veld zonder dugouts. Met Pascal Bek hebben we nu weer een coördinator die zich sterk maakt voor de lagere teams. Dat scheelt een stuk.”

“Ik ben Operationeel Manager bij Fris en Rein in Schiedam. Indirect stuur ik 170 schoonmakers aan. Ik ben daar streng doch rechtvaardig en dat probeer ik bij vv Nieuwerkerk ook te zijn. Ik zeg gewoon dingen, recht voor zijn raap. Als iemand om mijn mening vraagt, vraag ik altijd eerst of ze ‘m echt willen weten. Dus ja, ik heb ook mijn meningen hoe we dingen op de voetbalclub kunnen verbeteren. Boy was vorig seizoen Speler van de Week en toen zagen we hoe het gaat bij het eerste. Echt leuk. Zo kunnen we nog veel meer doen voor verbinding tussen selectie en lagere teams.”

One Reply to ““Het is mijn doel om jongens langer te laten voetballen.””