Het bekeravontuur is voorbij: hoofdklasser HBS te sterk 0-2

Nieuwerkerk trad aan tegen hoofdklasser HBS met Alec Schoneveld op het doel. Verder was er een basisplaats ingeruimd voor Stefan Jeroense, Jeffrey Bos en Rick van der Kreke.

In de eerste helft gebeurt er niet zo veel voor beide doelen. Nieuwerkerk speelt weer compact achterin en geeft niets weg en HBS is niet in staat dit solide blok kapot te spelen. Er vallen eigenlijk maar twee opwindende momentente noteren: in de 14e minuut breekt HBS op rechts door. De voorzet die daarop volgt is net iets te hoog voor de spits om de bal in te koppen en in de 25e minuut speelt Menno Homan de bal diep en schiet Rick van der Kreke te zacht in. De doelman van HBS kan de bal simpel oppakken. Het is een wedstrijd waarin beide ploegen veel ruimte laten, maar daar wordt door beide teams geen gebruik van gemaakt. Ruststand dus 0-0.

In de tweede helft speelt HBS met een iets hoger tempo en dringt Nieuwerkerk verder terug. HBS krijgt ook enkele kansen. Zo schiet de midvoor in de 50e minuut hard voorlangs. Toch laat opnieuw HBS veel ruimte vallen op het middenveld. Ron Luijten haalt Maurice Treffers naar de kant. Voor hem komt Shane van den Engel in het veld. Vijf minuten later maakt Jens Stange zijn opwachting als vervanger van Daniel da Cruz. Nieuwerkerk gaat met drie man achterin spelen en vier man op het middenveld in de hoop zo HBS te kunnen bestrijden. Het eerste balcontact van Jens Stange levert bijna een doelpunt op. Hij wordt de diepte in gestuurd, maar de Haagse doelman weet hem te stuiten. Weer vijf minuten later de tweede grote kans voor HBS: een voorzet van rechts wordt net over gekopt. Het is uitstel van executie: in de 71e minuut is er een corner van HBS van links die bij de tweede paal belandt. De bal wordt weer voor het doel gekopt, waarna de vrijstaande spits deze langs Alec Schoneveld in het doel kopt: 0-1. Scott van Dijk wordt dan gewisseld voor Mick Jansen, nog meer aanvalskracht in de Nieuwerkerkse ploeg. HBS laat steeds veel ruimte op het middenveld, maar het euvel van Nieuwerkerk is dat de eindpass niet goed of onnauwkeurig is en daardoor lijdt de ploeg veel balverlies en is er maar kort balbezit, zodat HBS de ruimte weer kan dichtlopen en balbezit kan overnemen en Nieuwerkerk weer onder druk zetten. Dat levert ook de 0-2 op: een foutje in de 80e minuut achterin wordt genadeloos afgestraft. Nieuwerkerk krijgt hierna nog twee kansen op een doelpunt: zo kopt Jens Stange een bal uit een Nieuwerkerkse corner net over en mist Mick Jansen een strafschop in de 90e minuut (slecht ingeschoten en gestopt door de keeper) , gegeven na vermeend handspel van HBS in de eigen zestien.

Het bekeravontuur is voor Nieuwerkerk voorbij. De ploeg kan zich richten op de competitie, te beginnen komende zaterdag tegen IJVV de Zwervers.

Opstelling: A. Schoneveld – S. Jeroense – M. Treffers ( 50 S. van den Engel) – M. Homan – S. van Dijk (80 M. Jansen) – J. Bos – B. Ouahabi – B. Meeske – D. da Cruz (55 J. Stange) – R. van der Kreke – W. van den Burg