Heerlijk duel wordt verdiend gewonnen

De derby tegen CVV Zwervers werd op een zonnig Sportpark Couwenhoek in Capelle gespeeld. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, omdat Zwervers vorige week met duidelijke cijfers had gewonnen. Wel, het werd een prachtig voetbalduel. Twee ploegen die wilden voetballen om te winnen zonder irritant gedrag. Het begin was zeer zeker voor CVV Zwervers. Het Vriendenteam werd door een goed spelend Zwervers onder druk gezet en de verdediging had het moeilijk met de snelle buitenspelers van Zwervers . Gelukkig doorstond de JO19-3 deze zware periode en langzamerhand kon het meer eruit komen. Het was duidelijk zichtbaar dat er goed getraind was -> de loopacties waren er weer, balaannames waren goed en de lijnen hoe er gespeeld moet worden zagen er goed uit. Uit een goede aanval over meerdere schijven ging de bal naar de linkerkant en daar werd de bal na een mooie individuele actie in de verste hoek binnen geschoten, 0-1 . Het spel golfde op en neer met goede aanvallende en verdedigende acties van beide teams. Uit één van die acties werd net buiten het strafschopgebied een doorgebroken middenvelder van de JO19-3 door de keeper van Zwervers ten val gebracht . Een vrije trap was het resultaat, maar geen kaart. En dan de 35e minuut -> een speler van Zwervers nam aan de linkerkant een corner en … deze speler draaide de bal rechtstreeks hoog de verste hoek in, 1-1 . Een beauty! Een domper voor het Vriendenteam, want echt grote kansen had Zwervers niet gekregen. Vlak voor rust kreeg de JO19-3 een penalty, omdat een middenvelder binnen de zestien van achter werd neergelegd (de speler kreeg geen kaart van de overigens uitstekend fluitende leidsman). Deze strafschop werd onberispelijk benut, 1-2 . Dit was ook de ruststand.

De tweede helft startte precies zoals in de eerste helft. Het Vriendenteam werd onder druk gezet en moest alle zeilen weer bijzetten om niet de gelijkmaker om de oren te krijgen. En dan het absolute hoogtepunt van de wedstrijd -> uit een afgeslagen hoekschop van Zwervers werd de bal snel naar de rechterflank van het middenveld gepasst, de aangespeelde middenvelder gaf de bal zonder te kijken cross naar de spits, die zo’n twee meter buiten de 16 stond, die de bal schitterend over de keeper volleerde, 1-3. Zelfs de supporters van Zwervers vonden dit een wereldgoal. Het team van Zwervers was hierdoor even de weg kwijt en de vierde Nieuwerkerkse treffer leek in de maak. Helaas door knullig balverlies op het middenveld wisten de bewoners van Sportpark Couwenhoek de aansluitingstreffer te maken, 2-3. Hierna ontspon zich een heerlijk spannende wedstrijd. Zwervers ging op jacht naar de gelijkmaker en Het Vriendenteam probeerde verder uit te lopen. De beste kansen waren zeer zeker voor de JO19-3, alleen de uitstekende keeper van Zwervers weigerde opnieuw te capituleren . Eindstand: 2-3.

Goals:

17e min: 0-1                             47e min: 1-3