Hard werken voor de eerste winst

Warming up voor scherpe start

Na twee nipte nederlagen spelen we vandaag tegen Hillegersberg JO11-3, dat ook de eerste twee wedstrijden verloor. Het gevoel was dat we deze moeten kunnen winnen. We hebben immers een sterk team en zijn compleet.

Al binnen 10 seconden staan we 1-0 voor. Mick is vlijmscherp vandaag, onderschept de bal bij de aftrap en scoort. Zo makkelijk zal het toch niet worden?

Hillegersberg blijkt een sterk team te zijn. Abel is op vrijdag hard op zijn knie gevallen en krijgt geen grip op het middenveld, zoals de weken ervoor. Er komen schietkansen. Wessel geeft bij een zeldzaam slippertje een rebound weg en het is al snel 1-1.

Lucas staat rechtsvoor en heeft genoeg ruimte voor zijn kwaliteit; lopen met de bal. Hij levert een strakke voorzet af en Mick rondt heel beheerst af. Superspits.

Abel is inmiddels geblesseerd uitgevallen. Tijn neemt zijn plek op het middenveld over. Die kracht kunnen we goed gebruiken. Blauw-gele tegenstanders vallen als bowlingkegels om, een schot op doel en wie staat er weer om in te tikken? Mick natuurlijk.

Geflatteerd staan we 3-1 voor halverwege. Hillegersberg heeft al veel mooie kansen net naast geschoten of Wessel is op zijn post. Sven, Loek en Thijmen houden stand.

Bij Hillegersberg is de beste man uitgevallen, hij was één van die bowlingkegels. Dat geeft in de tweede helft een ander beeld. We houden de tegenstander op eigen helft, Mick pakt een bal af, actie en schot. Die gaat via een verdediger de goal in. De wedstrijd lijkt beslist.

Sil krijgt twee goede kansen en scoort net niet, Lucas houdt zijn man rechts ook goed bezig. Sven wint alles aan de andere kant. Wat kan ons gebeuren? Een mooie tegengoal, uit het niets scoort Hillegersberg een mooie goal en we worden angstig. Vorige week stonden we ook ruim voor…..

Hillegersberg zet ons onder druk maar scoort de aansluitingstreffer niet. Adam pikt wel zijn goal mee. Ook hij pakt een bal in de opbouw af. 5-2. Loek gaat steeds neer durf krijgen op rechts, natuurlijk kan hij met zijn snelheid langs de lijn opstomen. Abel vervangt Loek in de laatste 8 minuten.

Hillegersberg is nog niet verslagen. Een identiek schot is door Wessel niet te pakken. Daarna let hij twee keer goed op door diepteballen precies goed in te schatten.

Mick bekroont zijn topwedstrijd met zijn vijfde goal. Hij schat een dieptebal beter in dan de keeper en blijft perfect in balans om de bal over de keeper te spelen.

6-3 en de eerste punten! Gefeliciteerd allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *