Gelijk gespeeld en toch drie punten

Voetbalwedstrijden kunnen ineens kantelen. Dat gebeurt vandaag ook, drie minuten voor tijd. We staan 2-4 voor en krijgen kans op kans, totdat Sven geblesseerd raakt. Hij trekkebeent, wil gewisseld worden en is niet geconcentreerd bij een indribbel. De bal wordt onderschept en de spits schiet ‘m in de korte hoek binnen. Hermes DVS JO11-1 krijgt de geest, wint plots ieder duel en krijgt veel corners. We verdedigen paniekerig uit en krijgen een vrije trap tegen. Ook die krijgen we niet weg, scrimmage en via Wessel rolt de bal het doel in. Toch ….. Ineens is de bal weer in het spel en heeft de scheidsrechter het niet gezien. Het blijft 3-4. Als we een beslissing tegen krijgen, klagen we niet, dus bij deze meevaller zijn we ook niet ineens de heiligste. 3-4 winst en over Hermes DVS heen naar de 4e plaats. We zijn best of the rest, terecht.

Het is weer een vroege wedstrijd bij een klassieke club in Rotterdam. In 2019 verhuist de club, wij spelen nog op de heilige grond van de club uit 1884.

op

Wessel heeft wekelijks keeperstraining en dat zien we bij het inschieten al.

Een yell voor de start en aan de bak!

Na 10 seconden staan we 0-1 voor. Met de wind in de rug lost Mick meteen een schot. De keeper moet lossen. We houden Hermes onder druk. De eerste corner van Thijmen gaat er ook in, een carambole tussen paal en het hoofd van de speler die de eerste paal verdedigt belandt in het net.

We krijgen kans op kans, en Hermes gaat counteren met snelle spitsen. Abel, Tijn en Sven houden veel tegen, toch missen we wel Loek die er dan vaak net nog tussen zit met zijn snelheid. De 1-2 valt tegen de verhouding binnen. Ook de 2-3 is zo’n moment als we net niet scherp zijn. Sil scoort tussen deze goals de 1-3, eigenlijk onze enige mooie uitgespeelde goal.

In de tweede helft spelen we tegen wind en tegen de laagstaande zon in. We zijn nog sterker dan in de eerste helft. Mick scoort weer snel met een afstandsschot en we houden kans op kans. Lucas en Adam spelen sterk, krijgen wel 20 schietkansen, en die gaan er niet in, ook niet via de kluts.

Tsja, en dan houdt de tegenstander kans en raakt Sven geblesseerd …..

Update: uit Hermes-perspectief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *