“Er is veel mogelijk, als je het ook wilt doen.”

Marco van Zwol en Jan Twigt

Marco van Zwol en Jan Twigt namen vorig jaar vol ambities plaats in het bestuur van vv Nieuwerkerk. Samen zetten ze zich in voor de PR en de sponsoring en vooral voor de beleving op de club. Marco: “Nieuwe mensen kunnen ontwikkelingen vaak een goede duw geven met nieuwe energie. We hadden een nieuw gebouw en gingen met het eerste elftal naar de zaterdag. Jan en ik hebben de uitnodiging aangenomen om daar bij iedere thuiswedstrijd een feest van te maken voor alle leden. Het oorspronkelijke idee van de nieuwbouw was een sponsorhome. Dat vond ik niks. Ik geloof dat sponsors liever samen met alle leden een leuke middag hebben dan onderling over zaken te praten. Dus hebben we het omgedoopt tot supportershome. Iedere wedstrijd vonden meer mensen hun weg ernaartoe. We hadden ook geluk met mooi weer en prestaties van Zaterdag 1. We zagen steeds meer nieuwe mensen en oude bekenden terugkomen.”

Marco en Jan zitten vol ideeën om de beleving op de club verder te verbeteren. Jan: “Vorig jaar zijn de eerste stappen gezet. Niet alleen het supportershome, maar ook het terras voegt veel toe aan de sfeer op onze accommodatie. Het gaat bij onze voetbalclub al lang niet meer alleen om voetbal. Natuurlijk moeten de velden, de trainers en de materialen goed zijn. Daarnaast moeten leden het leuk vinden om na de wedstrijd of voor wedstrijden van anderen op de club te komen. En dat heeft alles met onze accommodatie te maken. Gelukkig zijn we financieel weer gezond en we zijn een van de weinige clubs waar het ledenaantal blijft stijgen. Dus er moeten financiële middelen gevonden kunnen worden om de kantine aan te pakken. Daar is nog zoveel meer mogelijk om geld te verdienen voor de club.”

Marco: “Net als de meeste leden, zitten wij ook vol ideeën. Dat is het probleem ook niet, er zijn altijd ideeën genoeg. Ik heb ook vaak gesproken met mensen die vinden dat er een feest moet komen of dat bij toernooien veel meer gedaan moet worden. Allemaal leuk, maar dan verwachten ze wel dat ik het ga organiseren. Dat kan natuurlijk niet. We zijn allemaal lid van de club en er is veel mogelijk, als je het ook wilt doen. De club draait op een kleine groep vrijwilligers. Daar zijn we enorm blij mee. Het zou wel mooi zijn als die groep groter wordt en dat het liefst jeugd aansluit. Mijn dochter staat nu achter de bar op zaterdag. Dat vindt ze leuk. Dat is het ook voor jongeren, maar wel als ze er redelijk voor betaald krijgen. Ze hebben de keuze voor een baantje bij Albert Heijn of om op zaterdag achter de bar bij vv Nieuwerkerk te staan.”

Jan: “Wij zijn allebei ondernemer en weten dat het lastig is om veranderingen voor elkaar te krijgen. Je moet goed communiceren  en vaak en veel uitleggen hoe en wat je bedoelt en waarom je denk dat dingen anders kunnen. Want als je dingen verandert, dan heeft iedereen er een mening over. Meestal eerst geen positieve, veel mensen hebben een hekel aan veranderingen. We geloven heilig in de mogelijkheden van de club voor alle leden.”