Enerverende wedstrijd eindigt onbeslist

De eerste officiële wedstrijd van JO19-3 op Sportcomplex Dorrestein is een spannende wedstrijd geworden. Ondanks zware regenbuien hebben beide teams geprobeerd om deze bekerwedstrijd te winnen. De JO19-1 uit Lekkerkerk kwam sterk uit de startblokken en drong de JO19-3 ver terug. En na ruim een kwartier spelen stond er 0-2 op het scorebord. Vanaf dat moment herpakte de JO19-3 zich en ging zelf de aanval zoeken. Dat resulteerde in een goede aanval over de rechterflank en een middenvelder ging het 16-metergebied binnen en werd daar onreglementair gevloerd door een Lekkerkerkse verdediger. Natuurlijk wees de scheidsrechter naar de stip. De penalty werd onberispelijk in geschoten door de Nieuwerkerkse middenvelder 1-2 . Lekkerkerk wankelde en de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten; de spits van de JO19-3 dribbelde zichzelf vrij en schoot de bal laag in de linkerhoek, 2-2. De JO19-3 (Vriendenteam) werd steeds sterker en Lekkerkerk zag zich genoodzaakt om (harde) overtredingen te maken. De scheidsrechter floot hier natuurlijk voor, maar gaf (nog) geen kaarten. De rust ging in met 2-2.

De tweede helft was net zo boeiend als de eerste; vanzelfsprekend was op sommige momenten het voetbal nog niet al te best, maar er was strijd. Het eerste kwartier was Het Vriendenteam de bovenliggende partij en kwam het verdiend op voorsprong, 3-2 . Lekkerkerk raakte geïrriteerd en dat merkte je aan de overtredingen en zeer zeker ook aan het verbale geweld. Na weer zo’n overtreding gaf de referee aan de speler van Lekkerkerk_JO19-1 een terechte gele kaart (10-minuten tijdstraf) . Dat zou het moment moeten zijn voor de JO19-3 om door te drukken, maar helaas dat gebeurde niet. Erger zelfs; via een van richting veranderde bal ging deze zomaar het doel in, 3-3! De technische staf, supporters waren totaal verrast hierdoor. Gelukkig rechtte Het Vriendenteam de rug en gingen weer volop in de aanval en scoorde de 4-3 . Nog geen minuut later lag de bal alweer in het doel van Lekkerkerk na een werkelijk prachtige aanval. Helaas vond de grensrechter het nodig om te vlaggen voor buitenspel. Alleen de speler die buitenspel stond, deed niet actief mee aan deze aanval! En ja hoor, na overleg met de scheidsrechter werd het doelpunt (onterecht) afgekeurd. De irritatie speelde nu ook op bij de JO19-3 en nadat een speler van dit team de bal een beetje wegtrapte, nadat er gefloten was, kreeg deze een gele kaart. Lekkerkerk zette aan en na slecht verdedigend werk werd de gelijkmaker binnen geschoten, 4-4. Na dit doelpunt kwam er een opstootje, omdat een speler van Lekkerkerk het nodig vond om tegen de keeper aan te lopen en er wat bij te zeggen. Gelukkig werd het in de kiem gesmoord. Er viel nog één gele kaart en wel voor een verdediger van Lekkerkerk, omdat deze met gestrekt been in kwam op een middenvelder van Het Vriendenteam. Gescoord werd er niet meer en na het laatste fluitsignaal liepen de gemoederen nog even hoog op, maar gelukkig liep het met een sisser af. Eindstand: 4-4.

Goals:

12e min: 0-1                         55e min: 3-2