Eindelijk echt KAMPIOEN

Eindelijk is het zover, het team van Ron Luijten is kampioen van de vierde klasse F. Dat waren ze al officieus, maar nu dus ook officiëel na de zege van 8-0 op SDV.

Een terechte kampioen, de beste ploeg van deze klasse mag het nu hogerop gaan proberen.

Feest is het ook omdat eerder op deze zaterdag het tweede zaterdagteam kampioen is geworden na een 4-0 zege op SVS.

Maurice Treffers was geschorst na zijn rode kaart vorige week, zijn vervanger is Jeffry Bos. Nice Weers raakte van de week licht geblesseerd, zijn vervanger is Menno Homan. Nieuwerkerk laat er van begin af aan geen gras over groeien. Al na twee minuten staat de 0-1 op het (niet aanwezige) scorebord. Wayne van den Burg rondt een goede voorzet van Wesley van de Dries af. Het is (opnieuw) de 100ste officiële treffer in deze competitie (de vorige was in de wedstrijd tegen Ammerstol, maar na het terugtrekken van HOV/DJSCR kwam Nieuwerkerk weer onder de honderd doelpunten). Ook toen scoorde Wayne van den Burg de honderdste. Nieuwerkerk krijgt kans na kans, maar de scherpte lijkt verdwenen. SDV speelt met een fantasie-elftal, dat kan de Nieuwerkerkers echter niet motiveren. Bovendien redt de doelman van SDV veel, hij kan uitgroeien tot de man van de wedstrijd. Maar in de 14e minuut is hij kansloos als Remco Langerveld een bal uit de Lucht in een keer op de slof neemt: 0-2. In de 21e minuut maakt dezelfde speler 0-3 in tweede instantie, nadat zijn eerste poging nog door de doelman wordt gekeerd. De rebound levert wel een doelpunt op. In de 34e minuut is het Stefan van der Vlegel, die een voorzet van Remco Langerveld doeltreffend afrondt: 0-4. Dat is ook de ruststand. Aan het begin van de tweede helft staat Stefan Jeroense aan de start voor Kevin Kamerbeek. Net als in de eerste helft krijgt Nieuwerkerk kans na kans, maar het vizier staat niet zuiver afgesteld. Met nog een half uur spelen worden Edinho Piqué en Wesley van de Dries vervangen door Robert Boeve en Rick Kramer. Met nog een kwartier op de klok zet Nieuwerkerk aan, in de 30e minuut schiet Rick Kramer een voorzet van Remco Langerveld binnen: 0-5. Twee minuten later maakt Wayne van den Burg de 0-6: hij mist een voorzet van Remco Langerveld, gaat achter de bal aan en houdt deze net binnen, begint een solo die hij doeltreffend afrondt. Vier minuten later kopt Bart Slob een scherpe voorzet van Rick Kramer binnen en vijf minuten later is het Remco Langerveld die de eindscore op het bord zet: 0-8. Het kampioenschap is binnen. Na de wedstrijd wordt de oorkonde door de KNVB aan de aanvoerder Bart Slob gegeven en kan het feest losbarsten.

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – M. Homan – J. Bos – B. Meeske – K. Kamerbeek (46 S. Jeroense)  – E. Pique (60 Rick Kramer) – S. van der Vlegel  – B. Slob – W. van de Dries (60 R. Boeve) – W. van den Burg – R. Langerveld.