Eerste nederlaag JO 17-4 een feit

16 februari 2019

RKDEO JO 17-4 – Nieuwerkerk JO 17-4 1-0 (1-0)

In de 3e wedstrijd van de voorjaarscompetitie trof Nieuwerkerk JO 17-4 een oude bekende, RKDEO JO 17-4. Destijds werd een zwaarbevochten 1-0 overwinning geboekt. Plaats van handeling was veld 3 op het plaatselijke sportcomplex. Omgeven door een pittoreske sloot aan beide zijden. Je hoefde niet over paranormale kwaliteiten te beschikken om te voorspellen dat er veel ballen te water zouden raken. Om 14:45 werd gefloten voor de aftrap.

RKDEO startte fel. En in de 6’ kwamen de wit-roden door een mooie aanval op een 1-0 voorsprong. Nieuwerkerk slaagde er niet in het oude vertrouwde spel te spelen. Nieuwerkerk bracht te weinig om het de Nootdorpers moeilijk te maken. Tot overmaat van ramp liep de ziekenboeg nog verder verder vol. Glen en Joa kregen gezelschap van Stan en Jasper.

In de tweede helft herpakte Nieuwerkerk zich. Het joeg op de gelijkmaker. De wil was er maar de krachten vloeiden weg en door het gebrek aan wissels liep de teambatterij langzaam leeg. De kansen van RKDEO werden door keeper vakkundig Finn geneutraliseerd. Van de zijlijn klonk het ‘Wij hebben Finn’ als kreet van opluchting na weer een prima-prima redding. Een vrije trap voor Nieuwerkerk in de laatste minuut werd goed gekeerd door de keeper van RKDEO. Einde wedstrijd. 1-0 verlies en daarmee was de eerste officiele nederlaag een feit.

Het leuke van spelen in de 3e klasse is dat de tegenstanders die komen alleen maar beter worden!