DUBBELKLAPPER VOOR JO 17-4

3 november 2018

DSO JO 17-6 – Nieuwerkerk JO 17-4 1-11 (1-6)

Nieuwerkerk JO17-4 reisde af naar Zoetermeer voor een wedstrijd tegen DSO. Een must win zou je zeggen en zo gebeurde het ook.

Nieuwerkerk ging voor een zeer aanvallende tactiek door met de opstelling 3-3-4 te spelen en zo DSO niet op hun veld te laten komen. Het werkte erg goed en vanaf het begin zette Nieuwerkerk de toon en nam het de wedstrijd in handen. Het duurde even voordat het overwicht werd beloond met een doelpunt, maar uiteindelijk was het Joa die met een mooie actie de 0-1 op het bord zette. Vanaf toen ging het lopen en liep Nieuwerkerk snel uit naar een 0-3 voorsprong. De 0-4 was het hoogtepunt van de wedstrijd, een aanval met 1x raken werd uiteindelijk afgewerkt door Sven. Even een onoplettend moment zorgde voor een tegendoelpunt, maar Nieuwerkerk ging met een 1-6 voorsprong de rust in.

Na rust ging Nieuwerkerk vrolijk verder zonder denderend voetbal op de mat te leggen. Dit resulteerde in nog meer doelpunten. Uiteindelijk bleef de teller steken op 1-11. Niet de ideale voorbereiding voor de topper tegen RKDEO aankomende zaterdag, maar er was goed aan het doelsaldo gewerkt en dat is ook belangrijk!