Dromenwaarmaker

Ik kan het me goed herinneren, de eerste keer dat mijn dreumes op dat enorme voetbalveld stond. Vol trots stond ik langs de lijn en heb maar één rol, die van grootste fan zijn!

Toen hij ouder werd veranderde deze rol. Ik werd taxichauffeuse, planner, voedingscoach, masseuse en langs de lijn werd ik de negende man. Wanneer het onze jongens niet meezit verander ik  terplekke weer in de grootste fan en tegelijkertijd mental coach. Met mijn fanatieke gejuich geef ik onze jongens vleugels. Winnen we dan wel, nee de wedstrijd niet altijd maar we winnen mentaal wel. Trotse kinderen die alles hebben gegeven wat ze in zich hadden en dat is wat een voetbalmoeder blij maakt. Tot slot is er nog één rol en dat is de moeilijkste van allemaal. Die van dromenwaarmaker.

Alle kinderen die fanatiek aan sport doen hebben maar één wens en dat is prof worden, in huize Bik betekent dat de volgende Messi worden. En daar komt onze rol. Hoe leg je uit zonder de droom te ontnemen en te zorgen dat ze altijd moeten blijven dromen om iets te kunnen bereiken, dat die droom moeilijk waar te maken is? Ik denk toch blijven bij onze eerste rol, we blijven gewoon hun aller grootste fan!

Gabriëlla Bik

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *