“Dan heb ik een vreemde kriebel in mijn hersenen.”

Teun Willem den Ouden

“Ik ben anders dan mijn vader was. Hij was van het grote gebaar en graag op de voorgrond. Ik ben rustig en op de achtergrond. Ik werd pas geleden 50. Ik vierde dat met een kleine groep goede vrienden. Ze gaven speeches waarin ze mij typeerden als superloyaal en moeilijk van mijn stuk te brengen. Ook wel erg serieus en te bescheiden. Als kind was ik dat al. Ik voetbalde net onder de selectie en ik keek echt tegen die jongens op. Als ik dan mee mocht doen, was ik te nerveus en kwam ik niet uit de verf. Dat is hoe ik ben, anders dus dan mijn vader. Daarom vulden wij elkaar zo goed aan in het bedrijf. Ik pakte alles op wat mijn vader liet liggen, dus was het op een gegeven moment ook heel makkelijk om het bedrijf over te nemen. Dat is alweer 18 jaar geleden.”

Teun Willem den Ouden is eigenaar van Den Ouden Assurantiën, de hoofdsponsor van vv Nieuwerkerk. Het gaat erg goed met het bedrijf van 12 medewerkers. “Ik heb goede mensen om me heen verzameld die mij weer aanvullen. Een nieuwe commerciële medewerker heeft een geweldig netwerk in pensioenadvies voor bedrijven, daar groeien we flink in. Daarmee hebben we een gevarieerde dienstverlening en zijn we minder kwetsbaar voor economische invloeden. De variatie geeft soms ook wel kortsluiting in mijn hoofd; ik ben van een uitstervend ras met alle papieren voor pensioenadvies, ik ben een van de 200 mensen in het register voor makelaars, ik mag hypotheekadvies doen en ben gevolmachtigd assuradeur. Iedere drie jaar doe ik voor alles examens, en dat is best een opgave.”

“Sinds twee jaar volg ik pianolessen om de klassieke muziek waar ik van houd nog beter te begrijpen. En echt, als ik speel heb ik een vreemde kriebel in mijn hersenen. Hersengebieden die nog nooit zijn gebruikt spreek ik dan aan, dat is heel bijzonder. Het is ook leuk om op de muziekschool te zijn. Mijn dochters Eva en Bente spelen piano en viool en komen daar ook. Het is fijn om daar samen te zijn.”

“Den Ouden Assurantiën was ook al de eerste hoofdsponsor van vv Nieuwerkerk in de vroege jaren 70. Toen mijn vader Teun vorig jaar overleed kwam het bestuur van de club bij ons langs. Heel attent. Ik mis mijn vader enorm. We hebben ook zo lang samen gewerkt en nog elke dag kom ik zijn naam en zijn werk tegen. Sinds zijn dood herken ik ook steeds meer mijn vader als ik in de spiegel kijk, daarvoor viel me nooit op hoeveel ik op hem lijk.”

“Naast mijn bedrijf vult mijn leven zich met alles over geschiedenis, muziek en sporten. Ik kijk nooit TV. Ik ben gaan hardlopen naast zaalvoetbal en trimvoetbal voor 35 plussers op donderdag en zondag. Daar kunnen we wel wat extra spelers bij gebruiken! Mijn zoon Jules wil ook weer gaan voetballen. Hij staat op de wachtlijst en we wachten rustig af. Ja, je zou zeggen dat dat voor de zoon van de hoofdsponsor niet nodig zou zijn. Dat is dus mijn bescheidenheid.”

2 Replies to ““Dan heb ik een vreemde kriebel in mijn hersenen.””

1. Toen je 18 jaar geleden het stokje overnam van je vader zorgde dat al voor een frisse wind door het bedrijf maar de basis bleef hetzelfde. Mooi om te zien hoe je alles doet en hoe actief je bent. Succes met alles!