Corona-stop: Tips voor deze periode zonder voetbal

Alleen de 50-plussers kennen iets wat op de huidige periode lijkt uit de lange winterstops van vroeger. Geen voetbal, wat nu. Milan ‘t Hooft heeft deze tips voor je!

Voetbalpraat

Uitgestorven velden, lege voetbaltribunes & doodstille praatprogramma’s. Raakt het gemis van de CL-hymne jou ook diep in het hart? Wanhoop niet! Ontdek de renaissance der voetbalpodcasts. Uren (letterlijk úúúren) aan oeverloos geklets over de belangrijkste bijzaak van het leven. Geniet van Neutrale Kijkers, VI’s Scorebordjournalistiek of de voetbalpodcast van FC Afkicken. Simpel te vinden op Spotify of Apple Podcasts en prima te beluisteren tussen het hamsteren door. Bovendien zijn er zelfs voor de diehard Amsterdammers (Pantelic Podcast), boeren (Peesjevee Podcast) en kakkerlakken (Kein Geloel) geheel toegewijde shows waarin ‘hun cluppie’ centraal staat. Veel luisterplezier!

Het zwakke been

Waar zowel de zomer- als winterstop een excuus zijn om goed uit te dijen biedt deze onderbreking van het seizoen een alternatief. Altijd al jaloers geweest op die ene linkspoot in het team? Grijp dan de komende weken je kans: train dat linkerbeen. Het idee is simpel: bal, garagedeur (liefst die van de buren) en schieten maar. Zo kan zelfs de meest getalenteerde linksbuiten binnen jullie selectie niet langer teren op zijn monopolie op strakke voorzetten vanaf de flank.

Ken uw klassiekers

Nederland – Argentinië uit “98 (DENNIS BERGKAMP!!!), de 5-1 tegen wereldkampioen Spanje, (dekselse) hattrick-hero-Dirk-Kuyt of Real Madrid – Ajax. Stuk voor stuk wedstrijden die absoluut een tweede (of derde) blik waard zijn. Goalgetter adviseert: chips, bier, beamer + scherm & maximaal 99 gezonde vrienden. Herbeleef samen een klassiek voetbalmoment via het terugkijkaanbod van Fox Sports of Youtube! Let wel: de volgende dag trots in je favoriete oranjekledij afreizen richting supermarkt voor een nieuwe lading wc-papier kan eventueel voor gekke gezichten zorgen…

Doe een challenge

Doe je best en wordt beroemd. Icebucket legen boven je hoofd, een hap kaneelpoeder voor de Cinnamon-challenge, de Salt and Ice-challenge. Je moet toch wat, als je je verveelt. Voor deze tijd is er de Stay at home-Challenge. Matthijs de Ligt deed het je al voor. Was je handen en houd een wc-rol zo lang mogelijk hoog. En post je video #stayathomechallenge en tag natuurlijk @vvnieuwerkerk voor extra views!

Lees je wijzer

Wim Kieft, Gijpie, Johan bamihap Boskamp, Memphis, CR7 en Sjaak Polak: voetbalboeken hebben ze allemaal. De verhalen van de een zijn nog mooier, groter, grappiger en absurder dan die van de ander. Kortom, perfecte lectuur om een aantal wedstrijdloze zondagen mee door te komen. Geen zin in platte kleedkamerpraat? Probeer dan eens het mooiste clubblad van Nederland…

Hoe kom jij de Corona-stop door? Is jouw team reeds een online soccer manager competitie gestart? Of is deze nieuwe voetbalpauze juist een mooi moment om weer wedstrijd fit te worden? Tag @vvnieuwerkerk op Insta en show ons hoe jij omgaat met deze weken zonder voetbal! 

Door Milan ‘t Hooft

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *