Complimenten voor spelers en ouders

In Rotterdam Zuid speel je tegen jongens met een andere mentaliteit dan wij hebben. De trots van de veldjes in de stad.

Zonder het scorend vermogen van Adam, namen we het op tegen Overmaas JO11-1. Abel viel in bij een ander Nieuwerkerk-team precies voor onze wedstrijd. Net na de aftrap sloot hij aan.

Warming up onder de lampen van De Kuip

Net als vorige week stond er een harde wind, die we de eerste helft tegen hebben. Dat deert ons niet. Lucas speelt vanaf linksvoor, normaal de plek van Adam. Hij start een rush van eigen helft en scoort in de korte hoek. We blijven veel beter, ondanks de tegenwind. Bij de eerste sterke fase van Overmaas maken ze gelijk. We kregen de bal niet weg. Het deert ons niet. We krijgen veel kansen, Lucas scoort weer met een mooi schot en Mick tikt weer eens alert een rebound binnen. 1-3 voor na het eerste kwartier.

Wat dan gebeurt, konden we verwachten. Overmaas gooit de beuk erin. Een goede speler met Feyenoord-broek begint goed te voetballen en wij moeten terug. We zijn soms net te afwachtend, ik moet te vaak de aanvallers terugschreeuwen om de verdediging te helpen. Er komen ook overtredingen van Overmaas, Abel is het eerste slachtoffer. We halen de rust met 1-3.

We hebben veel vertrouwen om met de wind mee de voorsprong uit te breiden. Dat valt niet mee, ook omdat Mick bij een uitbraak alleen voor de keeper onderuit wordt gehaald. Ook Loek wordt na een duel duidelijk nagetrapt. Complimenten voor spelers en ouders dat we ons niet laten imponeren en niet reageren. De scheidsrechter liet veel toe, maar is er op een gegeven moment ook wel klaar mee.

De wedstrijd blijft spannend. Als de 2-3 zou vallen kan de paniek bij ons wel eens toeslaan. We verdedigen echter sterk, zodat Wessel maar twee keer echt hoeft te redden.

Mick was lang geblesseerd aan de kant, maar kan het na de korte pauze weer proberen. Dat is lekker. Hij maakt een goede aanval over rechts via Wessel, Loek en Sil heel mooi af. 1-4 en beslist.

Bij de penalties moeten we nog even op onze tong bijten. Hup, drie punten in de tas, slinger en snel naar huis.

Drie punten in de tas, slinger en snel naar huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *