Complete off-day JO12-4

Nieuwerkerk JO12-4 staat weer met beide benen op de grond na een collectieve off-day tegen concurrent Alphia JO12-1. De gasten wonnen volledig terecht met 1-3 en sluiten zich hierdoor aan bij het rijtje titelkandidaten.

Het 100-jarige Alphia – spelend in oranje tenue – gedroeg zich niet bepaald koninklijk op Dorrestein. Beide coaches van de tegenpartij trokken vanaf de eerste minuut beslissingen in twijfel en brachten hun cynisme opzichtig over op een aantal spelertjes. Dit kwam de sfeer in en langs het veld niet ten goede. Een vreemde situatie, aangezien er geen bijzondere voorvallen waren en Alphia veel beter en feller speelde dan Nieuwerkerk. Bovendien verliep de wedstrijd daardoor ook in het voordeel van de bezoekers. De nummer vier in de competitie kwam namelijk vrij snel – en terecht – op een 1-0 voorsprong en Nieuwerkerk kon daar niets tegenover stellen. Geen reden voor frustratie dus bij Alphia, zou je denken.
JO12-4 speelde zonder Daniël, die helaas te ziek was om te spelen, maar ook zonder inspiratie en zonder de wil om te winnen. En hoewel beide ploegen nauwelijks kansen creëerden, was Alphia de bovenliggende partij. De 0-2 hing daardoor eerder in de lucht dan een eventuele gelijkmaker.
Ook in de tweede helft kwam het spel van Nieuwerkerk niet op gang. De vele vertragingen door tijdrekken (..) en blessuregevallen hielpen hierbij ook niet mee. Voorin en op het middelveld was Nieuwerkerk krachteloos en niet in staat om de tegenstander uit te spelen. De combinaties waarmee dit team vaak het verschil maakt bleven nu uit. Tot overmaat van ramp ging het binnen enkele minuten twee keer mis in de achterste lijn. Thijmen kreeg bij twee situaties geen vat op de bal en Alphia kon in een mum van tijd (verdiend) uitlopen naar een 0-3 voorsprong. De manier waarop was zeer ongelukkig, maar paste in het beeld van de wedstrijd. Eenmaal op een onoverbrugbare achterstand leek Nieuwerkerk wat los te komen. Een aantal corners zorgde voor doelgevaar en dwongen de Alphia-keeper soms in actie te komen, maar echt spannend werd het nooit. In de slotfase werd nog wel de zogenaamde eer gered. Gaby stak het middenveld over en vond met een mooie pass Finn, die alleen op de keeper af ging en de bal in de verre hoek schoot: 1-3.
De enige echte kans voor Nieuwerkerk was direct een mooie goal, maar ook niet meer dan een lichtpuntje in een verder volledig mislukte wedstrijd.

De spanning in de competitie is verder toegenomen nu ook Alphia en ONA zich bovenaan hebben gemeld. Nieuwerkerk heeft nog alle kans, maar de beste papieren zijn op dit moment voor Jodan Boys. Op naar de volgende topper!