Bende van ellende houdt uitzicht op de titel

Na een zwaarbevochten overwinning vorige week in de topper tegen Woubrugge kwam nu een op papier mindere tegenstander op bezoek. Graaf WII VAC uit Wassenaar. Met nog uitzicht op de titel waren drie punten een must.
Wij begonnen de wedstrijd met wind tegen en al snel bleek dat de tegenstander toch sterker was dan vooraf gedacht.Ook speelden wij een stuk minder als andere wedstrijden. De tegenstander speelde met minimaal 4 mensen achterin en ze hadden een snelle en behendige spits waar onze verdedigers de handen vol aan hadden. Wij hadden het duidelijk lastig en we kwamen verdiend 0-1 achter. We creëerden nog wel wat kansjes maar echt scherp waren we de 1e helft niet. Toch waren we in staat vlak voor rust de gelijkmaker binnen te schieten.1-1 was een ruststand waar wij wel mee konden leven, maar met het vertoonde spel waren we er niet echt gerust op.

De tweede helft, gaf ondanks de wind mee, toch min of meer hetzelfde beeld. Wij speelden slordig en gehaast en de tegenstander kwam er met de gevaarlijke spits steeds dreigend uit. Toen ging het even snel. 1-2 werd opgevolgd door een snelle 2-2 waarna we weer 2-3 achter kwamen. De spanning nam toch toe, we gaan hier toch niet de kansen op de titel verspelen? Gelukkig kwam als snel de 3-3 op het bord te staan en werd de tegenstander langzaam maar zeker toch fysiek afgemat en kwamen ze er niet meer uit.

Oliver brak de ban en schot ons eindelijk op een 4-3 voorsprong. De tegenstander was gebroken en uiteindelijk volgende ook nog de 5-3.

Als we scherper waren geweest, minder slordig, de juiste keuzes hadden gemaakt en wat meer mazzel hadden gehad, dan hadden we er eigenlijk 10 kunnen en moeten maken.

Het collectief heeft weliswaar wat minder gespeeld, maar de strijdlust, de wil om te winnen en met elkaar het succes te vieren was weer een genot om te zien. Het is zo’n leuke hechte groep.
Uit het collectief wil ik voor deze wedstrijd twee personen eruit lichten. Arnout speelde als laatste man een hele sterke pot tegen de spits en vaak 1 op 1. Door slimme keuzes loste hij het vaak goed op. Oliver speelde met veel energie,
verdedigend liep hij de gaatjes dicht en was zeker ook aanvallend enorm actief en dreigend. Zeer verdiend ook dat hij de bevrijdende 4-3 maakte.

Tot slot was de sint ook nog op bezoek geweest om de jongens te belonen. Hij en de pieten zijn trots op deze bende van ellende. Het sportieve resultaat mag er zijn, maar zeker ook belangrijk is hoe deze jongens met elkaar omgaan en voor elkaar door het vuur gaan. Samen gaan tot het gaatje en samen het resultaat vieren. De jongens werden verwend met prachtige trainingsshirts, echt top!
Nog twee belangrijke wedstrijden dit jaar, maar alle vertrouwen dat dat goed gaat komen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *