Belofte maakt schuld!

Het was tijdens het sponsordiner in november 2019 één van de vele acties om geld te werven voor het trainingskamp van de selectie van onze voetbalvereniging in het Spaanse Marbella. Robert Boevé en Stefan van de Vlegel stelden zich ‘per opbod’ beschikbaar om bij het bedrijf met het hoogste bod één dag werkzaamheden te verrichten. Installatiebedrijf van Wijngaarden won deze financiële strijd met een niet te versmaden bod!

Belofte ingelost!

Vrijdag 28 februari is het zover, Robert en Stefan melden zich om 06.30 op de Hoogeveenenweg, waar ze worden begroet door de directeur van Van Wijngaarden, Pim Kooijman. Ze krijgen een van Wijngaardenjas, een polo, veiligheidsschoenen en een helm, zonder deze attributen mogen ze het terrein niet op. Na een kop koffie worden de ‘nieuwe werknemers’ naar De Merwe4haven in Rotterdam gebracht ,waar van Wijngaarden werkzaam is aan een megaproject dat bijna wordt opgeleverd.

De voetballers worden in hun prachtige werkkleding voorgesteld aan hun collega’s van deze dag. Beiden zeggen van zichzelf  ‘twee linkerhanden’ te hebben als het om het werk gaat dat hier van hen wordt verwacht. Niet getreurd, de mannen van Wijngaarden zijn de beroerdste niet en helpen hen snel op weg met het aanleggen van kabels, snoeren en verbindingen.

Maar het zijn niet hun nieuwe collega’s die in de bouwkeet de aandacht van Robert en Stefan trekken. Nee, ze zijn zeer onder de indruk van de prachtige foto’s van de hele mooie vrouwen die aan de wanden van de keet zijn bevestigd. Tenminste hier maken ze bij terugkomst vrijwel direct gewag van. Het schijnt zelfs dat een aantal van deze dames vrijwel ontkleed worden getoond en dat zie je niet in de kleedkamers van onze vereniging en het ontlokt hen dan ook de opmerking: “We voelden ons direct thuis bij deze mannen en die hun dagen mogen doorbrengen met deze heerlijke foto’s.”

 Robert en Stefan zijn voor vandaag gekoppeld aan de elektricien Rik en met hem zijn ze enkele uren ingespannen werkzaam op het eerder genoemde project. Rond de middagpauze worden zij door Pim Kooijman onthaald op patat met kroketten. Zo zwaar was het blijkbaar die dag dat ze extra gevoed moesten worden. Daarna zijn ze rondgeleid op het project waar ze meer en meer onder de indruk kwamen van het mooie werk dat van Wijngaarden met hun medewerkers in de Merwe4haven tot stand brengen.

 Robert en Stefan: “We sluiten deze dag af met diep respect voor wat deze mannen doen. In nauwe samenwerking en met veel kennis van zaken en dit lukt hen met tussendoor wat humor en ontspanning. Petje af voor de werknemers en het bedrijf! En het was voor ons ook heel leuk én leerzaam om te zien hoe een sponsor van VVN in de praktijk van alledag werkzaam is.

Tijdens het sponsordiner was dit één van de vele acties om geld ‘binnen te halen’ voor het Marbella-weekend. Het is al eerder ergens gememoreerd, maar het kan niet voldoende onder de aandacht van onze leden worden gebracht, dat deze acties er mede toe hebben geleid dat onze verenigingskas niets hoefde bij te dragen.

Door Huub Donken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *