“Als ondernemer wil je altijd verder.”

Anita Korevaar Gijzen

“Ik was al eerder gevraagd voor de presentatiegids, maar toen weigerde ik. Ik ben meer sponsor van het meidenvoetbal, dan sponsor van de club.”

Anita Korevaar Gijzen dacht samen met haar echtgenoot Marco niet dat ze langs de lijn van het voetbalveld zouden staan met twee dochters. Toch gebeurde dat en staat een naam van de “creatieve” ondernemingen vanaf de start van de voetbalcarrière van Isis op het shirt. “Marco voetbalde jarenlang bij Nieuwerkerk. Ik heb twee seizoenen gehockeyd, dat mag gaan naam hebben. Marco had wel voorkeur voor een teamsport voor Isis. Toen Isis een briefje zag hangen bij de Intertoys waarin trainsters Sofie en Fleur aangaven meiden te zoeken voor hun team, wilde ze op voetbal. Ze speelde eerst met jongens, en moest later in een meidenteam. Dat wilde ze helemaal niet, en eigenlijk nog steeds niet. Mare, onze tweede dochter ging later op voetbal. Toen ze vier jaar was speelde ze al mee met een team dat zo aan genoeg speelsters kwam.”

“Ik vind het fijn dat de voetbalclub zoveel kinderen laat sporten. Het is wel nog steeds een masculiene club, meidenvoetbal lijkt nog steeds te lastig. Pas sinds kort hebben de meiden een vaste kleedkamer die veilig voelt, waar niet ook nog een jongensteam in moet. Ik vind dat het nog meer uitgestraald mag worden. Van mij mag er een roze kleedkamerdeur in. Als ik dat zeg, kijken ze me maar gek aan op de club.”

Het gaat goed met de bedrijven van Marco en Anita. “Marco is eindverantwoordelijk voor Animo Uitzendbureau. Een regionaal uitzendbureau dat zijn opdrachtgevers kent en waar de uitzendkrachten continuïteit krijgen vanaf het kantoor. Ik ben eindverantwoordelijk voor de creatieve bedrijven. We hebben een groothandel Creativ Company Hobby (CC Hobby), een Deens merk. Daarnaast hebben we iHobby, als hobbywinkel. Dé hobbywinkel van Nieuwerkerk, waar je voor alle creatieve hobby’s terecht kan. We hebben flink uitgebreid aan het Raadhuisplein. We begonnen met één pand en konden iedere keer als bewoners verhuisden een pand erbij kopen. We hebben nu de achtertuinen doorgetrokken. Daar woont Koos, de vader van Marco in een mantelzorg-woning. Mooi dat dat zo kan.”

“Recent hebben we een hobbywinkel geopend in de Pannekoekstraat in Rotterdam. We zijn ervan overtuigd dat winkelen blijft bestaan naast kopen via internet, maar dat dit vooral in de grote steden zal gebeuren. De Pannekoekstraat ligt vlak naast de Markthal, dat is een mooi gebied om te shoppen. Ook zijn we aan het bouwen in de Kleine Vink. Daar komt de groothandel en een showroom. Het waren eerst plannen en nu worden de plannen concreet. Een mooie stap.”

“Als ondernemer wil je toch altijd verder, nieuwe plannen verwezenlijken. Net als voetbalclub Nieuwerkerk. Daar gebeuren ook mooie dingen met huisvesting en uitbreiding van velden. Allemaal vrijwilligers die mooie dingen realiseren. Al kan ik me wel verbazen dat meiden soms een jaar lang op de wachtlijst staan en dan afhaken. Dat zal een ondernemer niet gebeuren.”