Agressief VVOR is Nieuwerkerk de baas 4-2

Het leek erop dat Nieuwerkerk – na de ruime zege vorige week – dacht ook vanmiddag een makkelijke middag te beleven. Maar daar zijn spelers bedrogen van thuis gekomen. VVOR vocht voor elke meter op het slechte veld en was vaak de Nieuwerkerkers de baas. Vooral verdedigend rammelde het behoorlijk bij Nieuwerkerk. Van de vier doelpunten van VVOR kwamen er drie voort uit verdedigingsfouten. En dat mag in deze fase van de competitie best zorgen baren.

Er was deze middag een basisplaats ingeruimd voor Scott van Dijk als rechtsachter. Hij beleefde zeker geen gelukkige middag.

Nieuwerkerk begint overtuigend. Bijna Barceloniaans wordt de bal rondgespeeld. VVOR loopt achter de nieuwerkerkers aan en in de 6e minuut levert dat een vrije trap op voor Nieuwerkerk op 20 meter van het doel. Remco Langerveld schiet hard in, de keeper van VVOR krijgt de bal niet onder controle en Stefan van der Vlegel is er als de kippen bij om binnen te schieten: 0-1. Een enorme opsteker. Maar in plaats van beter te gaan spelen loopt Nieuwerkerk gaande weg de eerste helft steeds meer naar achter en is wachten op fouten achterin. En die komen. In de 29e minuut breekt een speler van VVOR op links door, haalt de achterlijn en geeft strak voor. De bal wordt achter Roy Spierings getikt: 1-1. Nauwelijks vijf minuten later staat Nieuwerkerk weer voor: Wayne van den Burg geeft voor aan de meegelopen Shane van den Engel en die schiet binnen: 1-2. Maar net als de 0-1: Nieuwerkerk drukt niet door. Weer loopt de ploeg achteruit. Tot aan de rust levert dat geen kansen voor VVOR op.

De eerste kans in de 2e helft is voor Nieuwerkerk. Remco Langerveld schiet in de 47e minuut van buiten de zestien hard op keeper na een goede voorzet van Kevin Kamerbeek. Daarna trekt VVOR de wedstrijd naar zich toe. In de 52e minuut wordt het 2-2. Een aanval over links, direct uit de omschakeling, wordt voorgegeven en Scott van Dijk glijdt hierbij op het slechte veld ongelukkig uit. Daarna is het voor de aanvoerder van VVOR een koud kunstje om Roy Spierings te verschalken.

Nieuwerkerk moet opnieuw zichzelf vermannen, maar wordt overtroefd de manschappen van VVOR die werkelijk gaan voor elke meter. Geen seconde krijgt Nieuwerkerk om iets te bedenken en onnauwkeurigheden wordt de ploeg fataal. In plaats van voetbal van achteruit wordt de lange bal gehanteerd en die is steevast een prooi voor VVOR. Toch krijgt Nieuwerkerk wel kansen op meer, maar het vizier van de aanval staat niet op scherp. Met nog 20 minuten te spelen komen Rick Kramer en Mike Janssen binnen de lijnen voor Stefan van der Vlegel en Bilal Ouahabi .

Bijna levert dat succes op: in de 75e minuut wordt een corner van links door Mike Janssen doorgekopt. Menno Homan kopt bij de tweede paal de bal hard in, maar deze wordt van de doellijn gered. In de tegenstoot komt een aanvaller van VVOR alleen voor Roy Spierings, maar laatstgenoemde weet met de voet te redden. Nieuwerkerk krijgt de bal niet weg en er wordt een overtreding gemaakt op 20 meter van het Nieuwerkerkse doel. De vrije trap wordt via de Nieuwerkerkse muur achter Roy Spierings geschoten: 3-2. Nieuwerkerk verliest zijn hoofd en ontvangt daardoor enkele (onnodige) gele kaarten. Het wordt voor VVOR nog mooier (en voor Nieuwerkerk erger): in de 89e minuut is er een aanval over links, de linksbuiten van VVOR zet de Nieuwerkerkse verdediging totaal voor schut, gaat langs de achterlijn, mag rustig voorgeven en de 4-2 is een feit. En eigenlijk is hier niets op aan te merken. Behoudens het eerste kwartier was VVOR feller en wilde voor een goed resultaat gaan. Wat rest is een achtervolging op Oud Beijerland (nu 5 punten voorsprong), dat simpel won van Zwarte Pijl, de tegenstander van Nieuwerkerk komende zaterdag.

Opstelling: R. Spierings – S. van Dijk – M. Homan – M. Treffers – K. Kamerbeek – B. Slob – B. Ouahabi (70 R. Kramer) – S. van den Engel – R. Langerveld – S. van der Vlegel (70 M. Janssen) – W. van den Burg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *