5-0 zege JO12-4

Nieuwerkerk JO12-4 heeft de competitie hervat met een 5-0 overwinning tegen het nog puntloze Sportlust ‘46 JO12-5. Het werd een minder gemakkelijke ochtend dan de uitslag doet vermoeden, want de gasten uit Woerden boden lang goed partij.

De sterke wind was weer eens een factor om rekening mee te houden op het zesde veld van Nieuwerkerk. In combinatie met het gladde kunstgras rolt de bal in deze omstandigheden vaak harder dan de beentjes van onze jongens kunnen bijhouden. Toch speelde JO12-4 een behoorlijke pot voetbal. Met Tobie als aanjager achter de twee aanvallers kreeg de thuisploeg direct een aantal goede kansen. Uit een een-twee met Jasper vond Tobie de keeper op zijn weg en een volgende inzet van de middenvelder na een corner van Jasper ging maar net naast. Mees speelde ondanks een enkelblessure goed mee en bezorgde Jaydey zijn eerste kans. Zijn inzet ging echter naast het doel van Sportlust. Even later was het Finn die langs zijn tegenstander gleed en Mees in stelling bracht, maar ook deze kans ging verloren. Toch viel de 1-0 nog voor de eerste time-out. Jaydey tekende met een geplaatst schot voor de belangrijke openingstreffer.

Na de eerste korte onderbreking ging het spel op en neer. De eerste kansen waren voor Finn die de bal na een inzet van Jaydey niet op tijd onder controle kreeg. Even later had Finn pech met een schot op de paal. Sportlust beet van zich af en dat resulteerde in een eerste kans die gelukkig naast het doel verdween. Stijn dook nog een keer in kansrijke positie op voor het doel van de gasten, maar kon net niet afronden. Het had hierna zomaar gelijk kunnen worden, ware het niet dat Thijmen redding bracht bij de grootste kans van Sportlust. Vlak voor rust leek Finn op weg naar 2-0, maar door zijn schot voorlangs bleef het vooral een wedstrijd van veel gemiste kansen.

Ook in de tweede helft had Nieuwerkerk verreweg de meeste kansen. Daniel probeerde het met een mooi schot en ook Jaydey stichtte weer gevaar aan het front. Met de wind in de rug voerde Nieuwerkerk de druk steeds verder op en een doelpunt kon niet uitblijven. Oscar zette goed door op het middenveld en vond Finn aan de zijkant in vrije positie. Finn ging voor de actie en maakte het nu wel af: 2-0. Na deze bevrijdende treffer pegelde Jasper de bal op de lat en was Daniel dichtbij 3-0 na goed voorbereidend werk van Finn. Af en toe kwam Sportlust eruit, maar Gaby en Oscar waren telkens op tijd om de twee beste spelers van de tegenpartij te stoppen. In het laatste deel van de wedstrijd konden de gasten uit Woerden geen vuist meer maken en mede door het ontbreken van wisselmogelijkheden bij de tegenstander was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Toen Mees na een corner de 3-0 maakte werd het zelfs even prijsschieten. Tobie schoot nog maar eens op de lat en Jaydey raakte de paal. Maar Jaydey bleef gevaarlijk en zorgde met zijn tweede en derde goal van de dag (een hattrick) alsnog voor een ruime en verdiende 5-0 overwinning.

Gefeliciteerd!