18 Strafschoppen zijn nodig om te bepalen welke ploeg door mag naar de volgende ronde.

 

Uiteindelijk is hoofdklasser Capelle de gelukkige.

Voor de Palace Casino Cup zijn derde klasser Nieuwerkerk en hoofdklasser Capelle aan elkaar gekoppeld. Vanaf minuut een was het spelbeeld dat Capelle het spel mag maken en dat Nieuwerkerk bij Capels balbezit terugzakt. Nieuwerkerk speelt gedisciplineerd in de verdediging en geeft bijna geen kans weg. En Capelle is niet in staat om de compact spelende defensie van Nieuwerkerk stuk te spelen. Toch is de eerste kans voor de Capellenaren, maar doelman Sander Hoffmann redt bekwaam. De gevaarlijkste momenten voor het doel van Nieuwerkerk kwamen uit standaardsituaties. Zo waren de corners van Capelle gevaarlijk omdat deze vaak hard en goed voorgegeven werden. Zo raakt Scott van Dijk na een kwartier spelen na een Capelse corner de bal totaal verkeerd en heeft hij geluk dat de lat de bal keert. Toch valt de 0-1. Mag Capelle dan moeite hebben het spel te maken, in de omschakeling zijn ze levensgevaarlijk. Balverlies in de 23e minuut van Nieuwerkerk op het middenveld is zo’n moment. Razendsnel neemt Capelle de aanval over en voor Nieuwerkerk weet wat er gebeurd is, ligt de bal achter doelman Sander Hoffmann in het doel: 0-1. In de 30e minuut wordt Rick Kramer, licht geblesseerd geraakt, vervangen door Wayne van den Burg. Tot aan de rust hetzelfde beeld: Capelle valt aan zonder grote kansen te creëren en Nieuwerkerk blijft compact verdedigen. Ruststand derhalve 0-1.

In de tweede helft zoekt Nieuwerkerk meer de aanval. Het wordt brutaler en gaat steeds meer richting doel van Capelle. Bovendien speelt Capelle met de minuut slordiger en lijkt genoegen te nemen met de 0-1. Dat kan dan fout gaan en dat gebeurt ook: in de 53e minuut zien we de eerste vloeiende aanval van Nieuwerkerk en dat resulteert gelijk in de gelijkmaker 1-1. Remco Langerveld staat aan het eind van de lange aanval en schiet hard binnen. Capelle moet weer op jacht naar de voorsprong, maar de ploeg lijkt dat niet te kunnen. Opnieuw ontbreekt elk idee bij de hoofdklasser hoe de defensie van Nieuwerkerk uit positie te spelen. In de 58e minuut is het Sander Hoffmann die zijn ploeg redt: na een foutje achterin ontstaat er toch een grote kans voor Capelle, maar de Nieuwerkerkse goalie redt opnieuw bekwaam. In diezelfde minuut wordt Mick Jansen vervangen door Jeffrey Bos en tien minuten later komt Stefan Jeroense in het veld voor Maurice Treffers, licht geblesseerd geraakt aan de enkel. Met nog een kwartier te spelen komt Bart Snoek in de ploeg voor Scott van Dijk, die Philippe den Hartog goed in toom hield.

Capelle kreeg nog wat kansen, zo werd nog een bal van de Nieuwerkerkse doellijn weggewerkt, maar het doel werd niet meer gevonden. Ook al omdat Capelle te gehaast en zonder overleg te werk gaat. Strafschoppen moeten dan een winnaar bepalen en na 18 strafschoppen, bij een stand van 7-8 was deze bekend. Capelle gaat verder.

Zaterdag wacht voor Nieuwerkerk de uitwedstrijd tegen Leonidas in Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *