Nieuwerkerk MO19-1

/

Wedstrijden

DatumAanvangWedstrijdInfo

Competitie

Stand

Periode 1

Periode 1

Periode 2

Periode 2

Periode 3

Periode 3

Uitslagen

Uitslagen

Alle uitslagen

Programma

Programma

Programma komende weken

Beker

Stand

Stand

Uitslagen

Uitslagen

Programma

Programma

Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Ray Garnier06-40240536
Trainer/Leider
Tanco Mulderij0653139139Trainer/Mental Coach
Teun den Ouden0624653775Trainer/Techniek Coach

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
DINSDAG20:15-21:45Kunstgras 4a6?
DONDERDAG20:15-21:45Kunstgras 4a6?

Nieuwerkerk – VDL en Concordia – Nieuwerkerk : Een waar slagveld bezorgt ons een mooie 2e plaats.

Nog 2 wedstrijden te gaan, wat gaat het worden: top 3, top4? Het staat allemaal zo dicht bij elkaar. Wij willen gewoon winnen om zo in de top 3 te eindigen. Eerst treden we thuis aan tegen VDL, een grote sterke tegenstander die (zo kennen we ze) er graag hard in gaat. Het hele jaar spelen we al niet op volle sterkte en zo ook deze wedstrijd. Inda, Tatum, Michelle en Jennifer zorgen er voor dat wij genoeg spelers hebben. Direct na de aftrap gaat de bal naar voren, en al na 14 seconden (!) treft Esmee op haar karakteristieke wijze doel. Dat is een heerlijke start. In een stevige pot voetbal zijn er kansen over en weer. Helaas wordt de inzet van Roos, die ongelukkig hands maakt, bestraft met een strafschop. Zo komt het halverwege de eerste helft op 1-1. Wij volharden in ons spel, al is het soms op het tandvlees, maar Miranda zorgt voor 2-1. Zahra scoort vanuit een mooie vrije trap, strak in de hoek terwijl de muur springt, voor 3-1. Een gelopen race maar niets is minder waar. Met hard spel weet VDL zich terug te knokken tot 3-3. Een blessure voor Susan die met een pijnlijke knie van het veld gaat, maar even later ons laat zien wat de magische koude spons is. Ze kan weer lopen en wil het veld ook weer in. Ook blessures voor Michelle, Jennifer en Milou die beiden de wedstrijd moet staken en Zahra. Terwijl wij de bus parkeren om zo met 1 punt genoegen te nemen krijgt de als rechts half spelende Inda nog één keer een ingeving. Met een mooie pass bereikt zij de altijd strijdlustige Esmee die met een mooi schot de eindstand op 4-3 bepaalt. Gestreden zoals ooit Napoleon in deze omgeving deed, hebben wij de slag bij Nieuwerkerk gewonnen.

Ondanks de overwinning likken wij de wonden en maken ons nu al zorgen om de volgende en tevens laatste wedstrijd tegen Concordia. Gelukkig is Milou voldoende fit om op de bank te beginnen, helpt Tess uit de VR1 ons centraal op het middenveld en is de altijd enthousiaste Tatum er ook weer bij. Miranda heeft ooit op doel gestaan, dat komt mooi uit want Pien is deze week ernstig geblesseerd geraakt bij het invallen bij de MO15. Bovendien zit Brit vandaag in voetbalkleren op de bank want zij gaat volgens plan haar eerste minuut van het seizoen maken. Met Concordia hebben we een tegenstander die zoals zo vaak aan ons gewaagd is. Onder tropische omstandigheden zal het weer bikkelen worden. Er wordt gespeeld in een laag tempo en tegen onze gewoonte in, maar noodzakelijk, in een 4-4-2 opstelling. Kansen zijn er over en weer, Concordia krijgt de mooiste maar wij scoren halverwege de eerste helft 1-0. Elisa geeft als linkshalf een assist op Esmee en die kiest haar moment. Als een koele kikker treft zij doel en daarmee zet zij het team en de supporters in vuur en vlam. De stemming slaat helaas gauw om. Susan komt ongelukkig in een duel, loopt een zware knieblessure op waar geen spons iets aan kan doen. Even later zal zij het met de ambulance naar het ziekenhuis gaan. Ondertussen gaat het spel door, Milou moet nu al invallen en Tatum komt zo op rechts back te staan. Het blok op het middenveld met Tess en de ijverige Romee heeft het zwaar maar doet het goed. Concordia krijgt een aantal kansen maar weet de mooiste kans over te schieten. Ondanks de prima keepende Miranda, wat heeft zij vandaag een reddingen op haar naam staan, komt Concordia even later op 1-1. In de laatste minuten krijgen wij nog een kans om 2-1 te maken maar door de afleiding van de scheidsrechter op het naastgelegen veld missen wij doel. Met nog 1 minuut komt dan eindelijk Brit er in. Heel voorzichtig maar ze is erbij geweest en kreeg nog bijna een kans. De scheidsrechter vond het echter mooi geweest en dan worden de punten gedeeld tussen Concordia en Nieuwerkerk.

Met hangen en wurgen halen we zo het einde van het seizoen. Gegeven de omstandigheden, veel langdurige blessures en de laatste wedstrijd met vijf geblesseerden op de bank, is het een topprestatie van het team. Dit jaar hebben we enkel verloren van de uiteindelijke kampioen. Drie gelijke spelen en zes overwinningen bezorgt ons een welverdiende tweede plaats!

Compact MO19 pakt 3 punten in verre uit-wedstrijd

Op zaterdag 12 mei vertrekken we om 11:15 uur vanuit Van der Valk en rijden we zonder omweg naar Noordwijkerhout om daar de 8e wedstrijd van de voorjaarscompetitie te spelen. Door blessures en andere verplichtingen zijn we maar met 8 MO19 speelsters en wordt het elftal compleet gemaakt door de vaste vervangers van MO15, Michelle, Tatum en Emma. De wedstrijd wordt gefloten door een langharige scheidsrechter, die door de meiden als Tarzan wordt bestempeld. Het wisselbeleid is vandaag simpel, er zijn geen wissels en we zullen als hecht team moeten gaan voetballen en dat gebeurt ook. VVN krijgt veel kansen en uit een daarvan weet Pumah wederom haar doelpuntje mee te pakken, met een mooie beweging plukt ze de bal uit de lucht en tikt ze droog de 0-1 in. VVSB heeft een ploeg die goed kan combineren maar verder dan enkele afstandsschoten van buiten de 16 komt het niet. Hilarisch is nog de invalbeurt van Beppie, die zo maar het veld inrent en op zoek gaat naar Pien, inderdaad het is de hond van de familie Joore, die door Rob als een echte Martin Gaus uit het veld wordt geplukt. In de rust nemen we de tijd om zo lang mogelijk te blijven zitten en nemen ook door dat we zuinig moeten gaan voetballen, dus geen onnodige loopacties maar veel meer proberen om een goed positiespel te spelen. Dat lukt grotendeels en zodra Esmee het strafschopgebied binnenloopt met de bal wordt ze met een heupzwaai onderuit gehaald en dus een terechte penalty. Zara neemt deze en er wordt verwacht dat het een strakke streep wordt maar het wordt een subtiele boog die bovenin het net terecht komt: 0-2. Nog geen twee minuten daarna gebruikt Miranda haar snelheid en loopt zo rechtdoor de verdediging en scoort de 0-3. Het verzet is gebroken en we spelen de wedstrijd professioneel uit. Het collectief heeft vandaag gewonnen en dat zonder wissel, een groot compliment voor het team. Pien die zonder veel te doen, juist op die momenten op haar plek staat. Rosanne die vandaag als laatste man een uitstekende prestatie heeft geleverd. Emma die als linksback elk duel bikkelt en vaak voor haar tegenstander komt, dat geldt ook voor de rechtsback Susan, die zelf nog niet eens tevreden was. Zara als slot op de deur en met lange diepe passes. Michelle als mid-mid die heerlijke combinaties met Esmee net niet bekroond zag worden met een doelpunt. Milou en Tatum als links en rechtshalf die heel veel gaten hebben dicht gelopen en zorgden voor prima aansluiting met de voorhoede. Esmee die heel hard moest bikkelen tegen een goede laatste vrouw en voor veel dreiging en afleiding zorgde. Miranda en Pumah die daardoor de doelpunten maakten en steeds gevaar hebben gesticht. Supporters bedankt voor de steun!

Nu wacht ons as zaterdag VDL thuis, de doelstelling om bij de top-3 te eindigen is nog steeds in eigen hand, Forza MO19!!

 

Nieuwerkerk – Haastrecht 4-1 : Een verdiende overwinning.

Oh wat is het leven mooi als de zon schijnt ! Eindelijk een heerlijk zonnig weekend voor de boeg. Op advies van Robert eerst allemaal in de tuin aan het werk, daar schijnt het ook een perfecte dag voor te zijn, maar om drie uur is het dan tijd voor voetbal en dan trekken we onze mooie sponsorkleding van Den Ouden Assurantiën weer aan. Den Ouden Assurantiën, deze week extra feestelijk want zij bestaan al 50 jaar !

Thuis tegen Haastrecht, in het verleden altijd mooie spannende wedstrijden. Vandaag willen wij perse van ze winnen om zo de aansluiting met de top 3 te houden. Ondanks dat we maar met 9 eigen speelsters spelen, we lenen er 3 van de MO15, en zo hebben we maar 1 wissel. De jongste in het veld is Emma, slechts 13 jaar (!), wat staat zij haar mannetje als linksback. Geweldig om te zien hoe onbevangen en met zichtbaar veel plezier zij voetbalt. Ze is niet bang om in te grijpen of uit te delen als het nodig is, daarbij heeft ze ook nog een mooi schot. Aanvoerder Lisa coacht haar goed in de verdediging. Wat haar natuurlijk ook helpt is dat zij aan de goede kant stond, bij onze supporters die ons als 12e man een handje helpen.

Het is warm op veld 6, bij de aftrap staat iedereen nog een beetje suf in het veld en zo staat het na vijf minuten al 1-1. Pumah neemt de score voor Nieuwerkerk voor haar rekening en zo komen wij weer langszij. Nu iedereen dan wakker is ontstaat er een leuke wedstrijd. Onze scheidsrechter Timo zorgt voor een extra drinkpauze en die hebben we allemaal nodig. Hierna scoort Pumah 2-1, een doelpunt die de tegenpartij graag af had willen keuren door buitenspel maar de scheidsrechter hield voet bij stuk. Kort hierna moet Fleur geblesseerd uitvallen als zij vanuit een duel ongelukkig neerkomt.

Zonder wissel beginnen we aan de tweede helft, met de uitdrukkelijke instructie om zuinig en compact te voetballen om vooral geen verdere schade op te lopen. Wij komen iets meer onder druk maar kansen zijn er over en weer. Een fantastische keeper Pien voorkomt met meerdere mooie reddingen de aansluitingstreffer van Haastrecht. Soms is een vingertopje ook genoeg… Hoewel wij kans zien om voor open doel een paar keer mis te schieten volgt later toch de 3-1 door Michelle. Kort hierna gevolgd door de 4-1, tevens de eindstand. Romee schiet een mooi afstandsschot in de verre hoek en daarmee is de bal onhoudbaar voor de keeper van Haastrecht. Een mooie en verdiende overwinning voor een strijdbaar Nieuwerkerk !

Nieuwerkerk – Soccer Boys 2-2: Een gelukkig gelijkspel.

Nog een paar wedstrijden en dan zit het seizoen er al weer op. De kans op een mooie klassering is nog volop aanwezig. Voorafgaand aan de wedstrijd moeten we met het team praten over de mogelijkheden voor het volgend seizoen. Helaas stoppen minimaal 7 speelsters van de huidige selectie, met name door het oppakken van een nieuwe studie, en blijven we maar met maximaal 8 speelsters over van dit unieke team dat al vele jaren bij elkaar is. De vereniging geeft ons de onmogelijke opdracht om voor Pinksteren met minimaal 6 nieuwe leden te komen, omdat doorstroming vanuit andere teams door de vereniging wordt tegengehouden. Daarmee is dit het laatste seizoen voor dit team.

Deze teleurstelling wordt zichtbaar meegenomen het veld in. Collectief spelen wij onder het niveau, er lukt niet veel, de bal gaat niet lekker rond en we creëren weinig kansen. Tegenover ons staat een tegenstander die er vandaag wel lekker in wil gaan. Het geluk is aan de kant van Nieuwerkerk als wij na 10 minuten op 1-0 komen. Een mooie hoekschop van Milou draait in het doel, de keeper gaat niet vrijuit en slaat de bal in eigen doel. Kort daarna wordt het 1-1 door een counter over rechts van Soccer Boys. Zij brengen 3 speelsters vrij voor het doel, voor onze goede doelverdediger Pien is er geen houden aan. Hun tweede doelpunt valt op een soortgelijke manier en lang blijft Nieuwerkerk tegen een achterstand aankijken. Wat Nieuwerkerk ook probeert, er wordt hard gewerkt, op het middenveld neemt Fleur het team op sleeptouw, maar er volgen geen uitgespeelde kansen. Tien minuten voor tijd slaat de stemming in het veld om. Soccer Boys merkt dat zij er alles aan moeten doen om ons het scoren te beletten en doet dat ook. Er wordt flink uitgedeeld en daar weet Nieuwerkerk niet goed mee om te gaan. Provocaties en frustraties nemen toe, wat resulteert in gele kaarten aan beide kanten. Voor de 2-2 was wederom de hulp van de doelverdediger van Soccer Boys nodig. Rechtsback Tatum probeert het maar eens van grote afstand. Zij ziet hoe de bal gestopt gaat worden door de doelverdediger, alleen dan moet zij wel de benen bij elkaar hebben. Tussen de benen van de doelverdediger door rolt de bal alsnog het doel in. Zo helpt de jongste van het veld ons aan een gelukkige 2-2, waar we onze handen voor mogen dichtknijpen.

Wij stijgen vandaag naar de vijfde plek met één wedstrijd minder gespeeld. Als collectief (speelsters, trainers, supporters en verslaggever) moeten we er nog een paar wedstrijden tegenaan om zo onze top 3 doelstelling te halen.

Nieuwerkerk uit tegen IFC en VVOR – 1 doelpunt maakt het verschil tussen verlies en winst.

Een week geleden speelden we uit tegen IFC. We verliezen door één foutje heel knullig met 0-1. In de wedstrijd krijgen wij het ondanks het betere voetbal niet voor elkaar te scoren. Zelfs de harde vrije trappen van Zahra willen er niet in. IFC heeft dan ook een goede keeper maar zij moet haar inzet met duizeligheid bekopen. Dat zegt genoeg over de vuurkracht. Er wordt gestreden door onze meiden maar de frustratie is duidelijk. Zo stappen we direct na het laatste fluitsignaal teleurgesteld van het veld af om direct huiswaarts te keren en laten we het als team hier liggen.

Deze week is tijdens de training even extra aandacht besteed aan het team gevoel, winnen en verliezen doen we samen, net zoals trainen, en dan komt het goede voetbal vanzelf weer terug. We gaan er gewoon nog even twee hele mooie maanden van maken met dit team. We staan tenslotte op een tweede plaats !

En zo starten we op 7 april uit tegen VVOR om de frustratie van ons af te voetballen. Door blessures en verplichtingen elders slechts negen spelers uit de MO19, aangevuld met de talenten uit de MO15 van Ron de Kreij. We spelen niet ons mooiste voetbal maar er is wel de overtuiging dat we deze wedstrijd willen winnen. Er wordt als team hard gewerkt, stevig verdedigd, gestreden op het middenveld en in de voorhoede. De talenten uit de MO15 die eerder op de dag al een wedstrijd gespeeld hebben grijpen hun kans om zich te laten zien. De drie meest gevaarlijke speelsters van de tegenstander krijgen allemaal een vaste bewaker. Jomi redt ons als keeper een aantal keren met mooie reflexen, en aan de andere kant wil de bal er maar niet in. Jennifer doet het als rechtsbuiten uitstekend, wat een conditie en loopvermogen, die is niet kapot te krijgen. Esmee heeft een dubbele dekking en van de scheidsrechter mag zij niet voetballen zoals zij wil. Zij bewaart haar geduld en in de 2e helft heeft ze haar moment en brengt ze de stand op 0-1. Het spel gaat nog even op en neer waarbij er over en weer de paal en de lat worden geraakt. Als het duidelijk is dat wij met de 0-1 tevreden moeten zijn dan zetten we het 10 minuten voor tijd achter in dicht. Als team herpakken we ons met een zwaar bevochten maar verdiende overwinning, niet met het mooiste voetbal maar wel met volharding en strijdlust.

21 April volgt onze volgende wedstrijd thuis tegen Soccer Boys.

Op vechtlust naar gelijkspel

Zaterdag 24 maart, de 3e wedstrijd van de nieuwe competitie dient vandaag gespeeld te worden in Pijnacker, tegen MO19 van Oliveo. Vooraf blijkt uit het wedstrijdformulier dat dit team gemiddeld jonger is dan onze MO19, we zien dat bij de warming-up ook aan de iets minder grote speelsters maar de behendigheid straalt er vanaf. En dat blijkt na het 1e fluitsignaal, het is een goed ingespeeld team dat met lef en met heel veel balvaardigheid speelt. Nieuwerkerk moet even wennen aan deze tegenstand en staat de eerste twintig minuten dan ook regelmatig onder druk. We vechten ons er doorheen en creeren daarna ook zelf wel kleine kansjes. Ik vind het niet fijn om in een verslag iets over de scheidsrechter te schrijven, maar de handsbal in de 16 van Oliveo wordt door iedereen gezien behalve door de man in het zwart, o nee oranje. Ja ook verbazing bij onze tegenstander. Het is rust met 0-0 en in deze rust benadrukken we nogmaals dat we elk duel moeten ingaan om deze te winnen. We schuiven in de 2e helft nog meerdere keren met onze voorhoede en middenveld maar het lukt ons niet om te scoren, Oliveo ook niet, met dank aan de (wo)man-of-the-match keeper Pien, die elke keer op de goede plek staat. Er wordt gestreden en we houden het ook langer en beter vol door de conditie-oefeningen bij de training. De man in het oranje is nogmaals bijziend bij een aanslag op Esmee. Het einde nadert en op wilskracht pakken we verdiend een punt. We hebben hier allemaal keihard voor gewerkt en we staan nog steeds bovenaan, de missie is om aanstaande zaterdag de 3e overwinning te pakken en fier aan kop te blijven. Ik verwacht van de supporters de positieve aanmoedingen, zoals "Kom Op" en "Win-je-duel" dat helpt ons team verder vooruit!! 

ZBHV - Nieuwerkerk 0-6: Maximaal resultaat na 2 wedstrijden maakt ons trotse koploper.

Slechts 11 fitte spelers met supporters reizen af naar een voor ons volledig onbekende tegenstander in Zuid Beijerland. Het eerste half uur moeten wij spelen zonder wissel. Tot die tijd moet iedereen heel blijven en moeten we proberen om op voorsprong te komen om zo de tegenstander al vroeg te ontmoedigen. Dan komt Ron de Kreij met 3 meiden uit de MO15 ons versterken. Jennifer, Michelle en Tatum spelen zonder problemen en met zichtbaar veel plezier met ons mee.

Het plan pakt goed uit, al ligt binnen vijf minuten Susan groggy op het veld na een botsing met haar directe tegenstander. De koude natte spons doet wat hij moet doen en ze kan gelukkig weer door. Snel komen wij op voorsprong als Romee, vandaag weer uitstekend als mid mid en in de tweede helft aanvoerder, de bal verovert en een assist geeft op Milou. Milou op links omspeelt de keeper en treft doel. Na 13 minuten is het de beurt aan Esmee, hard werkend zoals altijd. Een voorzet vanaf rechts en in de  drukte voor het doel heeft zij een intikker. De eerste wissel is voor Susan, zij staat haar plekje af aan Tatum die moeiteloos is in te passen in onze verdediging. Fleur treft doel met een mooi lobje over de keeper, hiervoor geeft ze haar tegenstander een flinke duw dus de scheidsrechter keurt het doelpunt terecht af. Natuurlijk heeft de scheidsrechter het volgens Fleur niet goed gezien maar wij weten beter… Kort voor rust verovert Fleur de bal op het middenveld. Michelle die ingevallen is voor Milou mag na een mooie solo afronden op doel en zo gaan wij met 0-3 de rust in.

In de tweede helft nemen wij iets gas terug, omdat onze conditie nog niet optimaal is en zo iedereen proberen heel te houden. Het krachtsverschil vertaalt zich bij Nieuwerkerk in nonchalance achterin en regelmatig wordt er na slordigheden gevreesd voor een tegendoelpunt. Die blijft gelukkig uit, wel scoren wij opnieuw na 10 minuten. Een voorzet vanaf links en Jennifer controleert de bal, omspeelt haar tegenstander en als rechts half treft zij het doel. De vijfde treffer wordt gemaakt door Esmee, zij verovert de bal op het middenveld, begint haar solo, omspeelt meerdere tegenstanders kapt, draait en komt naar binnen. Hierna rondt zij af over de keeper. In alle euforie haalt Teun een moment van Dennis Bergkamp erbij, maar we zijn nog niet klaar want kort voor tijd scoort Milou nummer zes.

Nog niet top maar wel winnen met 0-6, hierbij nemen wij duidelijk gas terug in de tweede helft. Een lekkere start van de voorjaarscompetitie maar we zullen moeten blijven verbeteren, zeer zeker ook conditioneel, want volgende week al ontvangen wij Haastrecht. Voorlopig staan wij als enige team met het maximale resultaat uit 2 wedstrijden trots op kop.

Nieuwerkerk – Lyra 4-1: Goede start na de winterstop

Eindelijk weer voetballen, wat heeft de winterstop toch lang geduurd. Spannend om vandaag voor het eerst het team weer echt in actie te zien na 2 maanden geen competitie voetbal. Gelukkig hebben we er een heerlijk zonnetje bij en niet te vergeten; onze vier geblesseerden (Brit, Denise, Eva en Milou) zitten allen in de dugout om de MO19 aan te moedigen. Goed voor de teamgeest. Het mooie weer zorgt er ook voor dat er lekker veel publiek is als we iets na drie uur aftrappen.

Er is de afgelopen weken zo goed mogelijk geoefend en getraind, helaas zijn niet altijd alle meiden beschikbaar, maar we starten goed. Aangevuld met de prima en met zichtbaar veel plezier spelende Michelle en Tatum uit de MO15 spelen we onbevangen ons eigen vertrouwde spelletje. Vanaf het eerste moment zijn we de bovenliggende partij, hoewel we aanvankelijk moeite hebben met de wisselend opkomende middenvelders van Lyra. Er is vertrouwen op een goede uitslag maar helaas lopen we na 23 minuten tegen een achterstand aan. Op rechts leiden we balverlies en grijpen vervolgens niet in op de linksbuiten van Lyra die vrije doorgang krijgt en zo in de korte hoek doel treft. Dit is wat Nieuwerkerk nodig heeft om een stapje extra te doen. Er wordt weer ouderwets gestreden. Drie minuten later scoort Zahra met een welgemikte vrije trap 1-1, onzichtbaar en onhoudbaar, en staan we weer op gelijke hoogte. Nog voor de rust komen we op 2-1 door een mooi afstandsschot van Michelle vanuit de tweede lijn.

De tweede helft starten we voortvarend met een Nieuwerkerks kwartiertje, vastbesloten om de wedstrijd meteen op slot te gooien. Voorbereid op het lastige middenveld van Lyra, spelen we met extra agressie en goed combinerend. Na vijf minuten mag Esmee afronden op goed aangeven van Michelle en zo wordt het 3-1. Even later wordt het 4-1 door opnieuw een afstandsschot van Michelle. Dit is tevens de eindstand van deze boeiende en sportieve wedstrijd. Er is hard gewerkt, gestreden zoals het hoort en dat levert de eerste 3 punten op van dit jaar. Een groot compliment voor het team!

Pien:                   Rustig in het doel, staat vaak op de juiste plek.
Lisa:                    Zeer solide, die vandaag veel ballen weggehaalt en goed ingestapt.
Susan:                Rechtsback maar ook rechtsbuiten, na wat twijfel ging ze knallen.
Rosanne:           Wat een inzet, van 16 naar 16 en die ene gil, hilarisch.
Elisa:                   Knokkend en veel fysiek, elke duel gebikkeld, bangmakend voor Lyra.
Zahra:                 Geniale traptechniek, ziek geweest maar aan de conditie wordt gewerkt.
Fleur:                  Inzet en doortastendheid compenseerde heel veel, ze had een treffer verdiend.
Romee:              Speelt beter dan zij zelf denkt, maakt meters en onderschept veel als stofzuiger.
Pumah:              Had Messi achtige bewegingen in huis, gaat steeds mooier voetballen, duels mogen harder.
Miranda:            Onze  Speedy Gonzales, met veel snelheid en sticht zo veel gevaar.
Esmee:               Hardwerkende spits, doortastend en een goed doelpunt, heerlijke beleving.
Tatum:                Jonkie die zonder angst elk duel in gaat, wat een toppertje.
Michelle:            Wat een talent, mooie bewegingen, sublieme goals en keihard afjagen van de tegenstander.

Oefenwedstrijd Nieuwerkerk MO19 - VR1 6-0

Roos heeft als links buiten een doelpunt gemaakt. 

Nieuwerkerk – DVV 0-3 : Ervaren DVV nog een maatje te groot voor jong Nieuwerkerk.

Een thuiswedstrijd tegen de nummer 2, we hebben er naar uitgekeken. Ons jonge team is voor niemand bang, kan goed voetballen en doet het prima ook tegen de zwaardere tegenstanders. Soms ontbreekt gewoon de ervaring, de fysiek en het geluk om punten te pakken. Zeker dit seizoen als wij vervelende thuisfluiters bij Heinenoord en SHO tegenkomen en wanneer wij door langdurige blessures het zonder Brit en Eva moeten doen. Daarom worden wij vandaag weer geholpen door de MO15 waar we Jennifer Baas van mogen lenen. In de wedstrijd laat zij zich zien als een prima rechtshalf en rechtsbuiten.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal spelen we prima. Wij halen ons niveau maar merken ook dat DVV aan alle kanten beter is. Grote meiden met veel ervaring die wel heel gemakkelijk positiespel spelen. Nieuwerkerk biedt goed tegenstand maar de snelle linksbuiten zijn we af en toe kwijt. Zodra zij de kans krijgt om goed voor te geven scoort de rechtsbuiten die voor haar man komt. Onze keeper kan geen redding meer brengen. Wij blijven goed voetballen maar zijn ondergeschikt aan DVV. Kort voor het einde van de eerste helft scoren zij ook nog 0-2 en zo gaan we de rust in.

Letterlijke donkere wolken komen samen boven Nieuwerkerk in de tweede helft met hagel en veel regen. Onze meiden zijn vastberaden om toch een 1-2 te maken. Aan de inzet ligt het niet, er worden ook geen grote fouten gemaakt maar DVV scoort helaas een 0-3 en speelt hierna de wedstrijd uit. Na exact 90 minuten maakt de scheidsrechter een einde aan deze sportieve wedstrijd. Meer hagel en regen worden ons zo gespaard.  

Vandaag zat er niet meer in en zo gaan wij als nummer negen de winterstop in. Het goede nieuws is dat het niveauverschil ten opzichte van twee jaar geleden aanzienlijk is teruggebracht. Voor na de winterstop betekent dit dat we zullen moeten verbeteren om de ambitie van “het linker rijtje” waar te maken. Die potentie is zeker aanwezig, alle speelsters moeten in de winterstop en in de trainingen een stapje extra doen om zo elke week te verbeteren. Op 9 januari beginnen we weer te trainen en zaterdag 13 januari trainen we op het strand. Twee supporters sponsoren het hapje en het drankje in de strandtent voor de speelsters. Leuk als de supporters er dan ook bij zijn!

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links