Nieuwerkerk JO11-1

/

Wedstrijden

DatumAanvangWedstrijdInfo

Competitie

Stand

Periode 1

Periode 1

Periode 2

Periode 2

Periode 3

Periode 3

Uitslagen

Uitslagen

Alle uitslagen

Programma

Programma

Programma komende weken

Beker

Stand

Stand

Uitslagen

Uitslagen

Programma

Programma

Begeleiding

NaamTelefoon / E-mailFunctie
Jaap van der Veen06-51507497
Hoofdtrainer
Edwin van den Haak06-53425581
Technisch cordinator pupillen
René Boers06-43235938Trainer

Trainingsschema

DagTydstipVeldKleedkamer
DINSDAG18:00-19:30Kunstgras 13/4
DONDERDAG18:00-19:30Kunstgras 13/4

Twee succesvolle Paastoernooien voor VV Nieuwerkerk JO11-1

Allereerst bedanken we natuurlijk FC Castricum en KSV Fortissimo voor twee goed georganiseerde toernooien het afgelopen paasweekend. Twee mooie locaties met gastvrije ontvangst, dat nodigt natuurlijk uit om te willen voetballen. Het werd een intensief en mooi weekend voor de Nieuwerkerkse selectie JO11-1.

Op zaterdagmorgen, na een reis van dik een uur, meldden de trainers en spelers zich omstreeks 08:30 uur bij de toernooicommissie van het Johanna’s Hof U11 Top Tournament bij FC Castricum. Zestien teams nemen deel aan het toernooi dat zich kenmerkt door een sterk deelnemersveld waarbij deelname niet vanzelfsprekend is.

De JO11-1 van VV Nieuwerkerk wordt vooraf gezien als de ‘underdog’ van het toernooi. Alle teams presenteren zich tijdens het defilé op het hoofdveld, waarna even later de eerste wedstrijden aanvangen. Hoewel het niet vanzelf gaat, weten de Nieuwerkerkse mannen in de poulfase knap te eindigen als tweede. Helaas bleek daarna het team van Spartaan ’20 net te sterk. Spartaan ’20 zou daarna het toernooi zelfs winnen, waarmee wij hen natuurlijk van harte feliciteren! In de strijd om de 8ste en 7e plaats wist Nieuwerkerk te winnen en werd het toernooi afgesloten met een nette 7e plaats.

Trainer Jaap van der Veen: “Natuurlijk hoop je altijd op meer, maar ze hebben er hard voor gestreden en er alles voor gegeven. Met dit sterke deelnemersveld, is dit een net resultaat”.

IMG 20180405 WA0001Dan volgt tijdens de prijsuitreiking een aangename verrassing! Door de speakers klinkt de naam van onze keeper Marijn Weststrate. Hij is de beste keeper van het toernooi en wint in die categorie de eerste prijs. En ja het moet worden gezegd; niet onterecht. Wat een fantastische reddingen zaten erbij. Gefeliciteerd Marijn!

Moe maar voldaan wordt huiswaarts gegaan. Onderweg terug volgen op de groepsapp foto’s van slapende spelers op achterbanken in auto’s. En of ze alles gegeven hebben!

 

 

De spelers hebben slechts de zondag om bij te komen. Maandagmorgen wordt alweer vroeg koers gezet naar KSV Fortissimo in Ede voor het KSV Fortissimo E1-toernooi. Aan dit toernooi deden eveneens 16 voetbalteams mee. De Nieuwerkerkse JO11-1 meldt zich bij de toernooicommissie en maakt zich vervolgens klaar voor de eerste wedstrijd. Opnieuw een sterk deelnemersveld en vanaf het begin moet het team alles op alles zetten. Ook hier wordt in de poulfase de tweede plaatse bereikt en blijft het team in de race om de prijzen. Trainers en spelers hebben vertrouwen in de volgende wedstrijden.

Twee wedstrijden later blijkt dat de 6e plaats het hoogst haalbare is. Een scheidsrechter complimenteert het team voor de sportiviteit die onze jongens tonen. Als de scheidsrechter het veld afloopt spreekt hij een aantal ouders aan de zijlijn aan: “wat een leuk team hebben jullie. Enthousiast en sportief. Geen gezeur en gewoon lekker voetballen”. Ook de ouders geeft hij compliment voor sportief gedrag. AFC ’34 wint uiteindelijk het toernooi en ook hen feliciteren we natuurlijk met dit behaalde resultaat! Toch gaan we niet met lege handen naar huis. Naast een beker voor het behalen van de 6e plaats mag de Nieuwerkerkse aanvoerder zich nog een keer melden hij de prijzentafel. Het Nieuwerkerkse team wint de sportiviteitsprijs! De aanvoerder neemt de mooie beker gretig in ontvangst.

IMG 20180405 WA0000Trainer Jaap van der Veen: “dit is fantastisch. Een van de mooiste prijzen die je kunt krijgen. Een compliment dat we als team graag in ontvangst nemen”. Trainer René vult aan: “ze hebben hard gewerkt, maar bovenal met plezier op een sportieve manier gevoetbald. Leuk dat je dan deze prijs ook nog mag winnen”.

Met de bekers op zak wordt huiswaarts gegaan. Thuis bijkomen en even rust pakken. De andere dag staat er immers alweer een training gepland. Maar na afloop van deze training volgde nog een leuke verrassing voor het team.

 

 

Als dank voor de inzet werden de jongens beloond: pannenkoeken! Goed gedaan mannen!IMG 20180405 WA0002

 

Onder 11-1 neemt deel aan het Johanna’s Hof U11 Top Tournament van FC Castricum

FC Castricum organiseert voor de zesde keer het Johanna’s Hof U11 Top Tournament. Onze onder 11-1 neemt deel aan dit toernooi, samen met nog vijftien onder 11 topteams. Zaterdag 31 maart verschijnt een groot aantal toptalenten van de toekomst aan de aftrap in Castricum. Een aantal van hen maakt komend seizoen de overstap naar een BVO.

‘Het deelnemersveld spreekt qua namen misschien wat minder tot de verbeelding, maar we zijn er weer in geslaagd om een sterk deelnemersveld samen te stellen’, klinkt het tevreden uit de mond van toernooidirecteur Arthur Oosthoek. ‘Veel ploegen staan in top 100 van de beste jeugdopleiding amateurvoetbal, die wij een beetje als leidraad gebruiken.’

De toernooidirectie is er in korte tijd in geslaagd een aansprekend toernooi te organiseren. ‘Wij nodigen zestien clubs uit, want we willen kwaliteit. Het leuke is dat steeds meer clubs van naam en faam zich aanmelden. Wij kijken dan kritisch naar de prestaties en de geografische ligging speelt ook nog een beetje een rol, want we willen ploegen ook tegen onbekende tegenstanders laten spelen, maar kwaliteit blijft een heel belangrijk criterium.’

En zo ontstaat er een affiche waar de ware liefhebber van jeugdvoetbal zijn vingers bij aflikt. Op de zesde editie van het Johanna’s Hof U11 Top Tournament zullen AFC, AFC’34, FC Castricum, Koninklijke HFC, JEKA, Bennekom, Pancratius, PVCV, Nieuwerkerk, SV Den Hoorn, L.A.C. Frisia 1883, Sparta, Spartaan’20, Elinkwijk, csv Apeldoorn en titelverdediger De Foresters strijden om de immens grote wisselbeker. Het defilé start om 09.30 uur, de poulewedstrijden beginnen om tien uur en de aftrap voor de finale is om 16.45 uur.

Voor alle informatie zie de speciale U11 Top Tournament site www.fccett.nl

Poster U11 2018

 

Nieuwerkerk JO11-1 pakt winst en handhaaft koppositie in hoofdklasse-1

Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het overall genomen geen beste wedstrijd. Afgelopen zaterdag waren er nauwelijks vloeiende combinaties en het voetballen ging niet vanzelf. De term ‘werkvoetbal’ was in dit geval zeker op z’n plaats. Misschien ook wel een beetje verwend geraakt door de 1-3 winst uit op Feyenoord. Het uitstekende voetbal dat de Nieuwerkerkse ploeg daar had laten zien lag nog vers in het geheugen. Ondanks dat, werd er hard gewerkt om de koppositie in de hoofdklasse-1 te handhaven.

Thuis diende de selectie JO11-1 het zonder de door ziekte afwezige Jeannot Bellefroid op te nemen tegen SV Charlois. Klokslag half 9 klinkt het fluitsignaal en beide teams beginnen krampachtig aan de wedstrijd. Het spel gaat door snel balverlies aan beide kanten over en weer. Goede kansen zijn er nauwelijks, totdat in de 12e minuut Charlois over de rechterflank een aanval opzet. De Charloise rechtsbuiten geeft voor, waarna de bal via de Nieuwerkerkse verdediging onfortuinlijk in het eigen doel beland (0-1).

Trainers Jaap van der Veen en René Boers ergeren zich. Langs de zijlijn coachen zij het Nieuwerkerkse team. De mannen herpakken zich en proberen de vroege achterstand weg te werken. In de 17e minuut krijgt Ole Erwich ter hoogte van de middencirkel de bal. Die ziet de keeper van Charlois net even te ver voor z’n doel staan en bedenkt zich geen moment. Een hard en zuiver schot volgt. De lange bal geeft de keeper het nakijken en vliegt even later subliem het Charloise net in (1-1).

IMG 5635

Nieuwerkerk weet aan te zetten en de druk op te voeren. In de 24ste minuut is het weer raak. Luuk Schoon krijgt een pass op maat en dribbelt richting de keeper. Koel krult hij de bal met rechts onder de keeper door (2-1). Charlois is de draad even kwijt en staat onder druk. Nieuwerkerk maakt hiervan gebruik en ruikt kans om de voorsprong te vergroten. Niet veel later is het dan opnieuw raak. Een prima aanval in de 28ste minuut, opgezet door Ole die Luuk wegstuurt. Luuk kaatst de bal direct door naar Bram IJsselstijn. Die haalt voor het Charloise doel uit met links en maakt een prima goal (3-1). Charlois toont echter veerkracht en perst er vlak voor rust nog enkele goede tegenaanvallen uit. De verdediging met onder andere Mika Mangert en Christiaan Boers staat onder druk, maar houdt zich uitstekend staande. Even later klinkt het rustsignaal.

De tweede helft geeft geen ander spelbeeld. Geen hoogstaand voetbal en beide ploegen hebben moeite om balbezit te houden en tot goed voetballen te komen. Charlois probeert iets aan de achterstand te doen en krijgt teveel ruimte. Na rust is een snelle tegengoal helaas een feit. De Nieuwerkerkse verdedigers weten een aanval van Charlois niet te keren en ondanks een eerste goede redding van keeper Marijn Wesstrate, scoort de ploeg uit Rotterdam Zuid uit de rebound de aansluitingstreffer (3-2).

Nieuwerkerk trapt opnieuw af en Luuk maakt gebruik van een onoplettend Charlois. Met een uistekende pass brengt hij Kieran Reith in stelling en die scoort! (4-2) De kansen om verder uit te lopen nemen toe, maar het is Charlois dat opnieuw de aansluiting vindt (4-3). Charlois zet opnieuw druk en weet nogmaals een goede aanval op te zetten. Thijn Krastman grijpt in en met een felle tegenactie pareert hij de aanval. Ook keeper Marijn moet nog tot het uiterste gaan. Met een katachtige reflex voorkomt hij de gelijkmaker, een geweldige redding. 

IMG 5636

Dan keert het spel en voert Nieuwerkerk de druk weer op. Jurre van Rossum en Lars Witteman zetten een tandje bij en krijgen beiden een mooie kans. Het lukt helaas net niet om te scoren. Even later weet Kieran bij het doelgebied van Charlois de bal van een verdediger af te pakken en geeft een pass op Luuk. Die vergroot de voorsprong naar dan toch nog naar 5-3.

Het blijkt de eindstand waarmee Nieuwerkerk JO11-1 drie punten pakt en koploper blijft in de competitie!

Korte samenvatting kijken? https://www.youtube.com/watch?v=DA7R5j3USvg

 

Nieuwerkerk JO11-1 sluit competitiedrieluik voor herfstvakantie af met gelijkspel

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Een kalme najaarsochtend in oktober. Een opkomend zonnetje, frisse ochtendlucht en geen zuchtje wind. Het hoofdveld ligt er om acht uur gemoedelijk bij, de dauwdruppels verdwijnen langzaam van het kunstgras af. De spelers van Nieuwerkerk JO11-1 verzamelen zich inmiddels in de kleedkamer. Vandaag speelronde 3, de laatste competitiewedstrijd voordat de herfstvakantie aanvangt. Thuis wordt FC Maense ontvangen. Een club uit de Rotterdamse wijk Spangen en nog puntloos in de competitie.

Om kwart over acht is de rust weg. De spelers lopen het veld op en beginnen aan hun warming-up. Inspeeloefeningen worden gespeeld en bij het Nieuwerkerkse team groeit het vertrouwen om vandaag drie punten te pakken. Het zou een mooi uitgangspunt zijn om met het maximaal aantal punten de vakantie in te gaan.

Tegen half negen loopt de scheidsrechter het veld op. De bal wordt op de stip gelegd en de aanvoerders van beide teams moeten zich melden. Er wordt getosst, handen worden geschud en even later trapt Nieuwerkerk af. Het is ook de Nieuwerkerkse ploeg die het initiatief neemt. FC Maense komt niet tot voetballen. Het spel wordt voortdurend op de helft van de ploeg uit Spangen gespeeld. Ondanks het grote overwicht, lukt het niet om grote kansen te creëren. In de tiende minuut is er wel een afstandsschot van Jeannot Bellefroid in de richting van de kruising van Maense. De keeper redt echter goed en weet een goal te voorkomen. Nieuwerkerk blijft aanzetten, maar weet onvoldoende tot goed voetballen te komen en een voorsprong te bewerkstelligen. Het lijkt erop dat de eerst helft zonder goals afgesloten wordt, maar op slag van rust volgt nog een corner. De bal beland voor de goal van Maense en wordt slecht uitverdedigd. Nieuwerkerk profiteert en Thijn Krastman schiet vanaf de 2e lijn de bal laag over de grond droog in de linker hoek van het Maense doel (1-0)! Met die voorsprong klinkt even later het eindsignaal van de eerste helft.

quote

Na rust blijft het spelbeeld onveranderd. Nieuwerkerk heeft overwicht, maar voetbalt te moeilijk. Aanvallen lopen niet en passes komen net niet lekker aan. Goede kansen zijn er nauwelijks. Maense geeft weinig ruimte weg en houdt het veld klein. Een alom bekende uitspraak van voetballegende Johan Cruijff komt in gedachten op: “voetballen is simpel, maar simpel voetballen is soms het moeilijkste wat er is”.

Hoofdtrainer Jaap van der Veen ziet het gebeuren en geeft zijn ploeg gerichte aanwijzingen vanaf de zijlijn. Het mag helaas niet baten. In de slotfase komt Maense zelfs tot voetballen. In de 56ste minuut zet Maense een goede aanval op. De aanval blijkt niet te stoppen en het is Maense dat tegen de verhoudingen in de gelijkmaker binnenschiet (1-1).

Daarmee wordt het competitiedrieluik voor de vakantie anders afgesloten dan verwacht, maar biedt het overall genomen resultaat mooi perspectief voor het vervolg van de competitie!maense2Aantal spelers vieren feestje in 'Gangnam Style' na de goal van Thijn!

 

Nieuwerkerk JO11-1 wint in sterk slotoffensief ruim van Excelsior Maassluis JO11-1

Door Bas Witteman

Maassluis - Een vroege zaterdagmorgen in Oktober. 7.55 uur verzamelen in Maassluis en aanvang wedstrijd 8.30uur. Onze jongens hadden elkaar al snel gevonden en namen plaats achterin de kantine bij een van de 2 aanwezige Playstations. Vanzelfsprekend speelden zij natuurlijk hun favoriete spel FIFA, hoe mooi is dat?! Voor de wachtende spelers een PlayStation op de voetbalvereniging en voor de ouders een lekker bakkie koffie. Toen het tijd was, kreeg trainer Jaap van der Veen de jongens maar met pijn en moeite mee naar de kleedkamer....de digitale voetbalpot was immers nog niet afgelopen!

Bij deze vereniging waren er 6 velden. Wij speelden natuurlijk op veld 6 ergens achteraan, op echt gras en tussen de bomen. Voor de ouders een mooie warming up en na een wandeling van circa 10 minuten kwamen we bij het speelveld aan.

1ste helft

Exact 8.30 uur klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter, de wedstrijd was begonnen. Het begin was een beetje aftasten met af en toe een aanvalletje aan beide kanten. Maar na een minuut of 15 was er ineens een goede steekpass van Ole, die Lars de diepte instuurde. Lars kon de bal mooi in de verre hoek schieten, 0-1! Kort daarna kwam de thuisploeg echter al snel op gelijke hoogte 1-1. Excelsior Maassluis kreeg vanaf dat moment hoop en drong aan. Keeper Marijn moest diverse keren alles uit de kast halen om zijn doel schoon te houden. Ook verdedigers Christiaan en Mika hadden hun handen vol aan de snelle spits van Excelsior en moesten regelmatig 'aan de handrem trekken'. Na een eerdere redding was daar dan toch ineens een verrassend schot....2-1 achter. De Nieuwerkerkse boys lieten de koppies niet hangen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. En die kwam er. Net voor rust, een aanval over links. Bram werd afgevuurd en die sprintte zo hard hij kon richting de keeper. Zijn geplaatste schot werd gekeerd, maar in de rebound kon Lars gelukkig binnen schieten 2-2. En met die stand ging het team de rust in.

2e helft

Hoewel een deel van het publiek nog bezig was met het halen van een bakkie koffie, startte de 2e helft al. Daardoor mistten deze fans het begin van de tweede helft en juist in die eerste minuten ging het er gelijk alweer spannend aan toe. Een mooie combinatie met Jeannot en Luuk zorgde ervoor dat Luuk een pass op de vrijstaande Bram kon geven. Die schoot mooi de 2-3 binnen! Maar nog voordat alle fans weer bij het veld waren, was de stand alweer op gelijke hoogte gebracht (3-3). Het leek wel of de Nieuwerkerkers op dit moment gewacht hadden, want in de laatste 12 minuten gingen ze als professionals tekeer. De verdediging sloot bij elke aanval goed aan en de druk op de tegenstander werd hoog gehouden. Spelers boden zich aan en liepen steeds goed vrij. Kieran gaf de ene na de andere voorzet....Een schitterende kopbal van Luuk volgde. Helaas vloog de bal op de lat, evenals bij Ole. Ook zijn vlammende schot belandde op de lat. Wederom volgde een mooie combinatie. Thijn speelde de bal naar Jurre die de bal terugkaatste, waarna Thijn strak aflegde op Luuk. Die tikte goed binnen 3-4! Een paar minuten later volgde een afstandsschot van Thijn. Het harde schot deed de keeper met bal en al achterover in het doel vallen! (3-5) Het laatste doelpunt werd door Luuk koelbloedig afgemaakt. Hij bracht de einduitslag naar 3-6!. Een mooi cadeau voor trainer Jaap, die deze dag jarig was! De tevreden trainer trakteerde de jongens dan ook welverdiend na afloop van de wedstrijd. Tot volgende week thuis 10.00 uur bij Nieuwerkerk JO11-1 tegen FC Maense JO11-1!

Bekijk hier de samenvatting: https://youtu.be/v1tgvvqQ8XY

 feestje

 

 

Nieuwerkerk JO11-1 begint goed aan competitie met winst op SVV Schiedam

NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL – Afgelopen dinsdagavond was het dan eindelijk zover. Nieuwerkerk JO11-1 speelde de eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse van dit seizoen. Een ding was wel duidelijk. De spelers van het eerste selectieteam in deze klasse waren er stevig op gebrand deze wedstrijd te winnen en zo een goede start in de competitie te maken. De Nieuwerkerkers dienden het thuis op het hoofdveld op te nemen tegen SVV Schiedam.

Nieuwerkerk begon goed en overtuigend aan de wedstrijd. SVV trapte af, maar werd direct vastgezet op de eigen helft. Het sterke spel van Nieuwerkerk leverde in de eerste minuten al snel een paar goede kansen op. Een mooi opgezette aanval werd afgerond met een hard afstandschot van Jeannot Bellefroid. De keeper van SVV reageert alert en weet het schot maar net te keren. De toon is gezet en Nieuwerkerk zet door. In de 4e minuut volgt over de linkerflank opnieuw een snelle aanval en wordt een goede mogelijkheid gecreëerd voor Kieran Reith. Die laat de kans niet onbenut en rondt goed af. De openingstreffer is een feit en Nieuwerkerk komt verdiend op voorsprong 1-0.

Hoewel meerdere kansen door Nieuwerkerk gecreëerd worden, lukt het niet de voorsprong op SVV te vergroten. In de 13e minuut wordt het bijna 2-0 als Bram IJsselstijn inschiet en Jurre van Rossum z’n voet nog tegen de bal aan krijgt. Een speler van SVV haalt de bal van de doellijn af. Spelers van Nieuwerkerk zijn overtuigd van een doelpunt, maar de scheidsrechter oordeelt dat de bal niet over de lijn geweest is. Het blijft 1-0. In de slotfase van de eerste helft, komt SVV beter tot voetballen. Aanzetten levert voor SVV op slag van rust nog een hoekschop op. De bal draait in en kan door de verdediging niet goed worden weggewerkt. Uit de 2e lijn wordt hard geschoten door een speler van SVV. De bal vliegt in de kruising van het Nieuwerkerkse doel. De eerste helft is daarna snel afgelopen en met een stand van 1-1 gaan de mannen de rust in.

goal ole 2

Na rust toont Nieuwerkerk zich gretig en opportunistisch. De spelers zijn zichtbaar uit op de winst. SVV wordt onder druk gezet en heeft het lastig. In de 35ste minuut wordt de inzet beloond. Kieran sprint met de bal aan de voet naar de achterlijn en geeft goed voor. Jurre verlengt de bal knap door naar Ole Erwich. Die twijfelt geen seconde en werkt de bal fraai binnen in het doel van SVV! (2-1) Foto rechts.

Het balbezit is vanaf dat moment grotendeels in het voordeel van Nieuwerkerk. SVV maakt foutjes in het uitverdedigen en in de 37ste minuut ontstaat er een klutsbal in het doelgebied van SVV.

Luuk Schoon maakt handig gebruik van de verwarring en kopt de bal binnen 3-1. Het aanvallende spel van Nieuwerkerk blijft, maar foutjes in aannames en passes die net niet belopen kunnen worden, maken dat de voorsprong beperkt blijft. 

goal jb

Dan is het Thijn Krastman die opstoomt en de bal op de slof neemt. De bal schiet maar net over het doel van SVV. Lars Witteman doet even later ook een goede poging, de bal gaat maar net naast. Het signaal om aan te zetten en de scherpte in het spel te brengen is hiermee wel gegeven. In de 45ste minuut wordt een goede aanval opgezet. Aanvoerder Mika Mangert pleegt een prima interventie en maakt een mooie actie waarmee hij de aanvallers van SVV het nakijken geeft. Een mooie pass op Ole volgt. Die weet goed Bram in te spelen die de bal afvuurt op het doel van SVV. De keeper van SVV redt, maar kan het harde schot niet pakken. Jurre is alert en schiet uit de rebound de afvallende bal hard en droog binnen! (4-1)  Foto links.

SVV dat steeds moeilijker tot voetballen komt, weet met een goede actie nog even gevaarlijk te worden. Het levert een hard afstandsschot op het Nieuwerkerkse doel op. Keeper Marijn Weststrate is echter wakker en laat zich niet verrassen. Met een schitterende redding stompt hij de bal uit de kruising. Verdediger Christiaan Boers ziet het gebeuren en neemt direct het initiatief om de bal goed weg te werken. De aanval van SVV wordt daarmee uitstekend afgeslagen. Nieuwerkerk laat zich er niet door uit het veld slaan en zet opnieuw enkele goede aanvallen op. In de 52ste minuut gaat Bram op avontuur en ziet Luuk met zich mee gaan. Bij het doelgebied van SVV legt Bram af op Luuk die de keeper van SVV het nakijken geeft. Luuk weet koeltjes af te ronden en scoort de 5-1. Daarmee is tevens de eindstand bepaald en is de winst een feit. De eerste punten in de competitie zijn binnen!

MarijnKeeper Marijn is enthousiast: “ja, we hebben wel lekker gespeeld. Ik moest wel een paar keer aan het werk, maar dat ging goed. Ik heb nog wat last van een blessure aan mijn hand, maar in de wedstrijd viel dat gelukkig mee. Ik had er wel een paar lekkere reddingen bij! We hebben in ieder geval gewonnen, dat wilden we graag”scoreboard

 

 

Nieuwerkerk JO11-1 pakt de winst in regenachtig bekerduel uit tegen Quick Boys

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Het was weer ‘matchday’ voor onze Nieuwerkerkse boys. Een bekerwedstrijd uit tegen Quick Boys in Katwijk aan zee. Maar hoewel de plaatsnaam zomerse gedachten met zich meebrengt, was het deze zaterdagochtend erg slecht weer en regende het stevig door. Desalniettemin ging de wedstrijd door en betraden onze mannen het veld om te strijden voor de winst in deze bekerronde.

Na de aftrap ging het gelijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het lukte echter niet om de wedstrijd open te breken. Echt goede kansen werden onvoldoende gecreëerd en het mooie ‘tikkie-takkie’ voetbal liet nog op zich wachten. Bij vlagen werden goede combinaties gemaakt, maar loskomen in het spel lukte nog niet. De eerste helft werd dan ook afgesloten met 0-0 op het scorebord.

In de rust zetten trainers Jaap van der Veen en René Boers het team op scherp. In de kleedkamer worden de tactieken nog eens doorgesproken en krijgen de spelers adviezen mee om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Als de tweede helft aanvangt is het Nieuwerkerk dat het initiatief neemt. De ruimte wordt benut en de aanval wordt gekozen. Quick Boys wordt naar de eigen helft verdreven en de druk wordt opgevoerd.

In de 40ste minuut geeft Jurre van Rossum een gerichte dieptepass op Bram IJsselstijn. Die staat op scherp tussen de laatste linies van Quick Boys en weet zich los te maken van de verdedigers. Bram snelt met de bal op het doel van de thuisploeg af. De verdedigers die de achtervolging nog inzetten, zien het gebeuren… Op een meter of 20 van het doel van Quick Boys af legt Bram aan en schiet knap raak in de verre hoek van het doel! (0-1)

Nieuwerkerk zet door. Quick Boys heeft zichtbaar moeite met de snelle aanvallen en strakke passes. Bram krijgt even later opnieuw ruimte en kan vanaf rechts een mooie boogbal geven op Kieran Reith. Die hoeft niet na te denken en met een knappe ‘dropkick’ neemt hij de bal op de slof. Het levert een schitterende goal op! (0-2)

Na de twee snelle goals is Quick Boys de controle kwijt en de Nieuwerkerkse aanvallen blijven komen. Onze verdedigers ruiken dat er meer te halen valt en schuiven mee op naar voren. Tegenstootjes van Quick Boys worden door Christian Boers en Jeannot Bellefroid al vroeg ongedaan gemaakt. Beide spelers komen zowel links als rechts snel en scherp in de bal en zetten goede tegenaanvallen op. Ole Erwich beweegt goed in de ruimtes op het middenveld en geeft de verdediging van Quick Boys geregeld het nakijken. Een strakke pass op Thijn Krastman levert opnieuw een goede mogelijkheid op. Thijn stoomt mee op en schiet op het doel van Quick Boys. De bal suist maar net naast het doel. Even later is het Lars Witteman die hetzelfde probeert. Een mooi schot, maar het doel wordt net niet gevonden.

In de 45ste minuut is het dan wel raak! Een voorzet vanaf rechts land voor het doel van Quick Boys. Luuk Schoon snelt naar de bal voor een doelpoging en de spelers van Quick Boys voelen zich onder druk gezet. Maar in plaats van de bal direct weg te werken, wordt gescoord in eigen doel. (3-0)

Ondanks de ruime voorsprong, weet Quick Boys zich te herpakken en perst er een slotoffensief uit. Nieuwerkerk laat zich te ver terugzakken en komt moeilijker tot voetballen. Het is dan ook Quick Boys dat in de 49ste minuut onze verdediging het nakijken geeft en via een goed opgezette aanval weet te scoren. (1-3)

Quick Boys zet door en test de Nieuwerkerkse verdediging. Een aantal aanvallen worden keurig afgevangen, maar in de 55ste minuut weet Quick Boys de aansluitingstreffer te maken (2-3). Met nog 5 minuten officiële speeltijd op de klok is de spanning volledig terug in de wedstrijd. Spelers van Quick Boys pakken de bal snel uit het Nieuwerkerkse doel en brengen deze gelijk weer naar de middenstip. Nieuwerkerk trapt weer af en de strijd is dan losgebarsten. Over en weer worden stevige duels aangegaan. Fel, maar fair worden de duels uitgevochten. Ook keeper Marijn Weststrate moet een aantal keer tot het uiterste gaan om een doelpunt tegen te voorkomen. Met een aantal uitstekende reddingen pareert hij een aantal schoten op het Nieuwerkerkse doel.

Dan breekt tegen het einde van de wedstrijd een speler van Quick Boys door. Aanvoerder Mika Mangert is de laatste man die de aanval moet zien te stoppen. Mika twijfelt geen seconde en stoomt op de speler van Quick af. Een geweldige sliding in het natte ‘gras’ volgt. Hard gaat de bal over de zijlijn. De speler van Quick Boys komt erbij ten val en kijkt aangeslagen naar de scheidsrechter. De jonge scheidsrechter, die zijn handen vol heeft aan het felle spel van beide teams, oordeelt correct. Een sliding ‘uit het boekje’ op de bal en het spel gaat verder. Dan klinkt even later het fluitsignaal en zit de wedstrijd erop. De spelers maken een mooie overwinningsgroet in de richting van de fans aan de zijlijn. Een spannende pot voetbal die in de tweede helft echt loskwam.

Voetbal quote“De eerste helft lukte het onvoldoende goed te voetballen. Maar als je in zo’n pot scoort, trek je de wedstrijd naar je toe”, analyseerde hoofdtrainer Jaap van der Veen. “In de tweede helft valt voor ons dan die eerste goal en gelijk is het een andere wedstrijd. Je komt dan beter tot voetballen en dat levert in dit geval meer goals op. Tegen het einde van de wedstrijd maken we het dan toch nog spannend voor onszelf. Maar het was een leuke wedstrijd met bij vlagen goed voetbal”.

Speler Bram IJsselstijn is tevreden. Hij blikt terug: “Ik kreeg die bal van Jurre heerlijk aangespeeld. Ik was gelijk los van de verdedigers en kon lekker scoren. In de eerste helft speelden we wel goed, maar soms maakten we ook wel onnodige foutjes. In de tweede helft ging het echt goed en konden we scoren. Alleen op het einde moesten we veel verdedigen en kregen we twee goals tegen, dat was jammer. Het was nog wel even spannend, maar we hebben terecht gewonnen”.

Feest na winst in Katwijk!

feestje.jpeg

Nieuwerkerk JO11-1 wint eerste thuiswedstrijd overtuigend met 7-2 van DSO Zoetermeer

De uitslag liegt er niet om! Het waren de mannen van Nieuwerkerk JO11-1 dat DSO Zoetermeer JO11-1 op een sportieve manier overklaste en versloeg. Een uitstekend resultaat met mooi voetbal. Voetbalmoeders Marlous Krastman en Eveline Witteman genieten na in de derde helft en vatten de wedstrijd als volgt nog eens samen.

Onder het genot van een heerlijke aardbeienslof en met Heracles Almelo – Feyenoord op de achtergrond, blikken we nog eens terug op een welverdiende overwinning van ons team.

Op een druilerige zaterdagochtend speelden onze mannen thuis tegen DSO Zoetermeer. Eerder werd afgelopen donderdag een oefenwedstrijd uit tegen DSO gespeeld die eindigde in een gelijkspel (4-4). Nu ging het er echt om en werd gespeeld voor de eerste drie punten van dit seizoen. De jongens begonnen sterk en actief aan de wedstrijd. Na geklungel voor het doel van DSO werd het al snel 1-0 door een eigen doelpunt van de bezoekers. De voorsprong was echter van korte duur want een goed uitgespeelde counter van DSO leverde voor hen een doelpunt op. De tussenstand was weer gelijk (1-1). Nieuwerkerk was er niet door van slag. Al snel daarna kon een fantastische corner van Kieran door Luuk worden afgerond met een fraaie kopbal in het doel van DSO (2-1)! Kort daarna werd opnieuw een aanval opgezet en speelde Christian een mooie bal naar Ole, die vervolgens een steekpass door het midden naar Luuk maakte. Die ronde opnieuw knap af! (3-1).

Terwijl we druk bezig zijn de wedstrijd van ons team te analyseren, horen we op de achtergrond Feyenoord op 1-3 voorsprong komen! Inmiddels is het rust geworden bij onze eigen mannen. Als we in onze rust nog even een hapje van ons aardbeiengebak nemen, is het Heracles dat de spanning terugbrengt en de 2-3 scoort. Snel verder met onze terugblik…

Na rust wordt een afvallende bal prima onderschept door Thijn. Op een meter of 20 van het DSO doel af haalt hij uit. Een strak schot dat hard in het net van DSO eindigt. We vermoeden dat de keeper de bal nu nog aan het zoeken is (4-1)! Het is vervolgens DSO dat iets terug probeert te doen. Een countermogelijkheid wordt afgerond met een kopbal die in ons doel vliegt. Daarmee wordt de stand 4-2. Het is Nieuwerkerk dat dan het initiatief neemt. Mika speelt van achteren naar het middenveld op Thijn, die een dieptepass op Luuk geeft. Luuk rondt opnieuw prima af. Daarmee is een hattrick een feit! (5-2)

Met nog een kleine 10 minuten te gaan, strijden onze jongens lekker door voor meer doelpunten. En ja, die kwamen er! Een mooi schot van Bram op het doel, waarbij de keeper de bal door zijn handen laat glippen, leverde de 6-2 op. En het is Kieran die in de laatste speelminuten de eindstand naar 7-2 brengt. Jongens super goed gedaan allemaal!

We horen Feyenoord winnen met 2-4, een mooie begin van de avond. Wij ronden ook af met te zeggen dat het een leuke wedstrijd was met sportief spel van beide teams. Op naar volgende week, dan spelen we uit tegen Quick Boys! Tenslotte bedanken we scheidsrechter Menno Niesing voor het leiden van deze wedstrijd!

Trotse voetbalmoeders Marlous en Eveline blikken terug!Voetbal

 

Nieuwerkerk JO11-1 verliest bekerduel nipt in extra tijd van SC Feyenoord

Zaterdagochtend speelde Nieuwerkerk JO11-1 uit tegen SC Feyenoord voor de beker. De eerste officiële wedstrijd van het seizoen. Een zinderende wedstrijd met grote strijdlust van onze spelers. Vanaf de aftrap werd de thuisploeg vakkundig onder druk gezet. De aanval werd gekozen en SC Feyenoord kreeg het zichtbaar lastig.

Al snel werden goede kansen gecreëerd. Onder andere een corner op maat van Bram IJsselstijn werd beantwoord met een gerichte kopbal van Luuk Schoon op het doel van de thuisclub. De bal gaat helaas het zijnet in. Even later volgt opnieuw een aanval over de linker flank met een mooie snelle bal van Christian Boers op Kieran Reith. Die weet zich goed los te maken van z’n tegenspeler en snelt op het Feyenoorddoel af. De bal wordt op het laatste moment onderschept.

Luuk kopbal

Luuk kopt hard op het doel, de bal gaat het zijnet in

In de 13e minuut is het raak! Na een nieuwe corner van Bram land de bal voor het doel en Jurre van Rossum zet zijn voet ertegen. Er ontstaat een klutsbal waarna de bal over de doellijn gaat. Spelers van de thuisploeg grabbelen de bal snel weer uit het doel, maar Ole Erwich staat er bovenop en reageert gelijk naar de scheidrechter. Even is er twijfel. De scheidsrechter heeft echter geen doellijntechnologie nodig en keurt de goal goed (0-1)!

OLE goalDe klutsbal beland achter de doellijn. Ole reageert als de bal uit het doel gegrabbeld wordt, GOAL!!

SC Feyenoord weet zich te herpakken. Ondanks blijvende druk van ons team, weet de thuisploeg tot voetballen te komen. Er zijn enkele gevaarlijke uitbraken en onze verdediging wordt getest. Het wordt een gelijk opgaande wedstrijd, maar in de 18e minuut is het dan toch raak voor de tegenpartij (1-1). Ondanks de tegengoal, blijft Nieuwerkerk aanzetten. In de 22e minuut schiet Jurre goed raak in het doel van de tegenpartij (1-2)! Even lijkt het erop dat de voorsprong voor rust nog snel vergroot wordt met een schitterende vrije trap van Thijn Krastman. De Feyenoordkeeper kan het harde schot ternauwernood keren.

IMG 6437IMG 6442Ontlading bij Thijn en Luuk             Christian speelt Kieran in, die maakt zich met een mooie actie los

De tweede helft gaat gelijk op, maar het is SC Feyenoord dat in de 42e minuut de gelijkmaker scoort (2-2). Even lijkt Nieuwerkerk de scherpte kwijt, maar dat is snel hersteld. Het team start een echt slotoffensief. Het publiek aan de zijlijn moedigt het team nog eens flink aan en de spanning neemt voelbaar toe. De verdediging voert strijd en komt met snelle spelhervattingen richting de voorhoede. Jeannot Bellefroid en Lars Witteman elimineren overtuigend een aantal aanvallen van Feyenoord en zetten direct een tegenaanval op. Er wordt goed gespeeld, maar ondanks grote kansen weet de voorhoede het harde werken helaas niet om te zetten in doelpunten. Het blijft oppassen achterin. Keeper Marijn Weststrate voorkomt met een aantal uitstekende reddingen een tegengoal. Een gelijkspel lijkt dan het meest haalbare, maar de scheidsrechter laat nog ruim extra tijd doorspelen. Het is SC Feyenoord dat daarvan profiteert en in de 7e minuut extra tijd de winnende treffer maakt (3-2). Daarmee is de wedstrijd direct afgelopen en worden jammer genoeg geen punten mee naar huis genomen.

Lars Witteman na de wedstrijd: "we hebben het echt goed gedaan. Het was een prima wedstrijd en iedereen was goed. Echt heel jammer dat we net met 1 punt in de extra tijd verloren hebben. De scheidsrechter liet ook wel erg lang doorspelen".

IMG 6559IMG 6421IMG 6506Snelle spelhervatting Lars                  Jeannot verdedigt sterk                    Opnieuw mooie safe Marijn

 

JO11-1 ziet het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet

Intensieve voetbaltrainingen, looptrainingen en oefenwedstrijden zijn voor de spelers van JO11-1 bijna dagelijkse kost. Hoofdtrainer Jaap van der Veen en trainer René Boers hebben de nieuwe JO11-1 selectie inmiddels weten te smeden tot een echt team. Hoofdtrainer Jaap: “je kunt zien dat er goede vooruitgang wordt geboekt. De jongens zijn enthousiast en het is echt een team geworden. We hebben er vertrouwen in”. Trainer René vult aan: “we spelen in een stevige competitie, daar willen we natuurlijk goed op voorbereid zijn”. Na de zomerstop hebben de trainers de teugels flink aangetrokken. Aan conditie en techniek is hard gewerkt. Houd overzicht, let op je aanname, praat met elkaar en laat horen wat je wil. Het zijn veel gehoorde aanwijzingen van de trainers. Maar vooral plezier en lekker blijven voetballen, dat is het belangrijkste!

Aanvoerder Mika Mangert is net klaar met zijn training. “zo, dat was weer pittig vanavond. Maar lekker getraind”. De aanvoerder pakt zijn taak goed op. In een van de laatste oefenwedstrijden komt het team op 0-3 achterstand. Mika moedigt zijn teammaten nog eens flink aan: “hé jongens, wat is dit? Wel scherp blijven, kom op!”. Het team herpakt zich en weet te winnen met maar liefst 6-3. Mika heeft zijn draai gevonden: “we hebben een leuk team. Iedereen wil er voor gaan. We gaan steeds beter spelen en elkaar steeds beter vinden”. Al snel komen de officiële wedstrijden eraan, dan gaan ze ervoor. Wij wensen de selectie JO11-1 in ieder geval veel succes en een mooi voetbalseizoen!

Mika

Volg ons op TwitterVolg ons op Facebook

De temperatuur in Nieuwerkerk is op dit moment:

Overige links